Hoewel Zenith de afgelopen jaren vooral in het nieuws kwam met de wat drukkere nieuwe modellen in de Defy en El Primero lijnen, was er ook al een tijdje de New Vintage collectie uit de Elite lijn, waarin het merk teruggrijpt naar de modellen uit de jaren 1950 en 1960 ? een periode waarin volgens velen (o.a. door Zenith) de mooiste klassieke horloges werden gemaakt.

Met de presentatie van de Elite 681 Ultra Thin tijdens de aanstaande Baselworld beurs (18 t/m 15 maart a.s.) voegt Zenith een nieuw klassiek model toe aan de collectie. Het horloge heeft het automatische Zenith kaliber Elite 681, dat met een hoogte van slechts 3,81 millimeter in de groep ultra platte uurwerken geplaatst kan worden. Doordat het uurwerk ultra plat is, kon de kasthoogte beperkt worden tot slechts 7,6 millimeter. En omdat de kast met een breedte van 40 millimeter voor een klassiek model groot is, heeft het horloge een zeer elegante en chique uitstraling.


De wijzerplaat van de Elite 681 Ultra Thin heeft een zeer pure aanblik. Qua opdruk ? buiten het logo met opgelegde ster en de melding dat het horloge ?swiss made? is ? is de wijzerplaat leeg gelaten en de verschillende opgelegde klassieke urenmarkeringen die naar het midden wijzen, geven het een krachtige uitstraling. De plaatsing van de secondewijzer bij 9 uur zorgt voor een twist: secondewijzers (bij niet chronografen) op 9 uur komt men voornamelijk tegen in de eerste helft van de vorige eeuw bij polshorloges voorzien van zakhorloge uurwerken.


klik aan voor een grote afbeelding van de Zenith Elite 681 Ultra ThinDe Zenith Elite 681 Ultra Thin komt in 5 gewone uitvoeringen en 3 Limited Editions. Op de geheel stalen uitvoering na, zijn alle modellen voorzien van een 18 karaat roségouden kast. Qua wijzerplaten is er keuze uit zilver, zwart, leisteen grijs met zonnestraal motief en gelakt wit en gelimiteerd bruin met zonnestaal motief (250 stuks) en zilver of zwart met zonnestaal motief en diamanten als urenmarkeringen (beide 100 stuks). De horloges komen aan een zwarte of bruine alligatorlederen band met gesp.


Voor meer nieuws en informatie over Zenith zie Horloge.info/Zenith of kijk op www.zenith-watches.com.