In 2009 viert Zenith de 40ste verjaardag van de El Primero. Het revolutionaire uurwerk uit 1969 is tot op de dag van vandaag een technisch hoogstandje dat zich tussen moderne chronograaf uurwerken absoluut niet hoeft te schamen.

Sterker nog, het uurwerk is ? in de basis en vanzelfsprekend met allerlei aanpassing ? nog steeds verkrijgbaar in horloges uit huidige collecties, zoals de Chronomaster, Class, Port Royal en Defy collectie, met toepassingen als een tourbillon, gangreserveaanduiding, grande date en flyback chronograaf.


Zenith presenteert ter viering van de 40ste verjaardag van de bovenstaande collecties gelimiteerde modellen (zoals de bovenstaande Chronomaster RG Anniversary) voorzien van een speciale kleurrijke striping en een speciaal embleem.


de "Anniversary Striping""


De “Anniversary Striping” symboliseert de verstreken tijd tussen 1969 en 2009, tijd die steeds sneller lijkt te gaan. Deze striping bestaat uit 4 historische manieren van guillocheren, gevat in 3 gekleurde lijnen. Een prachtige serie horloges die geheel bekeken kan worden via de website van Zenith.


de eerste El Primero Chronograaf, gepresenteerd in januari 1969Naast deze horloges presenteert Zenith ook een serie horloges die uiterlijk trouw zijn aan het ontwerp van de originele eerste chronograaf met El Primero uurwerk uit 1969. Deze serie (verkrijgbaar met en zonder de striping en het speciale embleem) hebben de naam New Vintage 1969 meegekregen. En vooral de serie zonder de striping, met de toevoeging ?The Originals?, zijn voor liefhebbers van vintage chronografen en in het bijzonder vintage El Primero chronografen, van wonderbaarlijke schoonheid!


De Zenith El Primero New Vintage 1969 ?The Originals? serie bestaat uit 3 horloges, allen met het automatische El Primero 469 uurwerk met kolom wiel, dat bestaat uit 278 componenten en een frequentie heeft van 36.000 schommelingen per uur, waardoor de tijd tot op een tiende van een seconde exact kan worden gemeten. De kast van de horloges meet 40 mm zonder kroon en heeft saffier glas dat aan beide zijden is ontspiegeld.


klik aan voor een grote afbeelding


Er is een versie in 18 karaat rosé goud met vergulde wijzerplaat, een stalen versie met een zilveren wijzerplaat en een Ti 2 zwart titanium versie met doorzichtige wijzerplaat. De horloges uit de New Vintage collectie zijn in een gelimiteerde oplage beschikbaar en worden alleen in 2009 verkocht.