De invloedrijke Spaans Britse John Galliano, hoofdontwerper van het chique Parijse modehuis Dior, lanceerde onlangs een markante horloge collectie ter uitbreiding van zijn gelijknamige, wereldwijd gerenommeerde modehuis: John Galliano.

Geheel in lijn met de eigenwijze en overdadige kleding- en luxe accessoires collecties van de hand van de mode ontwerper, is de eerste luxe John Galliano horloge collectie een magische mix van excentrieke Engelse curiositeit en charme. De horloges worden geproduceerd in Zwitserland door Les Jardins d?Avron SA onder een licentie met het Italiaanse bedrijf Morellato. De horloges zijn uniek, eigenwijs en theatraal: precies zoals Galliano in gedachte had.


klik aan voor een grotere afbeeldingDuidelijk terug te vinden in de gehele horloge collectie is dat tijdens het ontwerpproces het traditionele Engelse gentlemen?s zakhorloge ter inspiratie diende. Uitgangspunt van John Galliano was het creëren van een romantische collectie, in een modern jasje, maar zonder meer herkenbaar aan een onconventionele antieke charme wat perfect aansluit bij de decadente Galliano DNA.


De collectie ? bestaand uit vier verschillende stijlen ? biedt polshorloges en zakhorloges voor zowel dames en heren. De zakhorloge lijn bestaat uit drie verschillende modellen, ontworpen met veel aandacht voor stijl en detail. De zakhorloges zijn uitgevoerd in rosé goud of roestvrij staal en voorzien van gotische ?J? en ?G? wijzers en andere opvallende ontwerp elementen. Ze kunnen gedragen worden op traditionele wijze door heren, of aan een ketting door dames. Geïntroduceerd als het ?couture stuk? van de collectie, is het John Galliano zakhorloge voorzien van een mechanisch uurwerk.


Unisex 36 mm model John GallianoDe polshorloge lijn bevat de overige drie stijlen, onderverdeeld in horlogekast afmetingen van 26mm, 36mm en 44mm. Het horloge voor alle muzes, de 36mm variant, is een unisex model uitgevoerd in maar liefst tien verschillende varianten. Het is verkrijgbaar met een horlogekast van witte topaas, zwart spinel of met tijgeroog decoratie in combinatie met een horlogeband van staal, rubber, python- of krokodillen leer. De horloges zijn gedecoreerd met een mini schakelketting, bevestigd aan een uitsparing in de lunet en aan de kroon die eigenwijs geplaatst is op de 2 uur positie.


Het 26mm polshorloge (zie de foto bovenaan het artikel) is specifiek bedoeld voor dames en heeft de meest romantische uitstraling. Tevens voorzien van de typische schakel tussen kroon en lunet, is het dames model onder andere verkrijgbaar in wit topaas met een krokodillen horlogeband, hevig gedecoreerd met een overvloed aan agaat en amethist stenen, gezet op een bijzondere donkere spinel achtergrond. het automatische 44 mm herenhorloge van John GallianoHet 44mm polshorloge, een exclusief heren model voorzien van een automatisch uurwerk en robuust uiterlijk, is uitgevoerd in roestvrij staal in combinatie met een stalen of exotisch lederen horlogeband.


De verkoop van de John Galliano horloges zal deze herfst starten met prijzen variërend van 700 euro tot 10.000 euro voor het gouden zakhorloge. De gemiddelde prijs van de horloges zal rond de 3.000 euro liggen. Voor meer informatie over de John Galliano horloge collectie zie www.johngalliano.com.


Tekst voor Horloge.info: Sylvia Gelton. Foto?s: John Galliano.