In samenwerking met de wereldberoemde schrijver Paulo Coelho brengt IWC Schaffhausen een indrukwekkend en allesomvattend boekwerk uit. ?IWC Schaffhausen. Engineering Time since 1868? geeft een overzicht van de fascinerende geschiedenis van het Zwitserse horlogehuis en is door de het aantrekken van Coelho, om het stilistisch meer eisende gedeelte te schrijven, naar een verrassend niveau getild. Het prachtige boek is voor ? 175,- te bestellen maar één exemplaar is door IWC aan Horloge.info ter beschikking gesteld om te verloten onder de lezers.

De totstandkoming van dit 536 pagina?s tellende en meer dan vier kilo wegende boekwerk nam meer dan drie jaar in beslag. Het verhaalt over een wereld die al sinds 1868 bestaat, het jaar waarin het internationale horlogemerk in het Zwitserse Schaffhausen werd opgericht. ?We wilden geen klassiek, doorsnee boek over horloges uitbrengen. Door een artistieke benadering beogen we een breder publiek aan te trekken, zodat meer mensen de charme, het unieke karakter en de fascinatie van het IWC-merk kunnen ervaren,? aldus IWC CEO Georges Kern. In de heldere structuur van het boek, dat is samengesteld door journalist Manfred Fritz, wordt een lijn getrokken van het begin van de geschiedenis van het bedrijf naar het IWC van vandaag. Tevens wordt hulde gebracht aan de huidige horlogeseries met hun eigen verhalen die teruggaan tot de jaren dertig van de vorige eeuw.Paulo Coelho (o.a. schrijver van ?De Alchemist?) is door IWC aangetrokken om het stilistisch meer eisende gedeelte te schrijven, waardoor met zeven fantasierijke korte verhalen een ?boek in een boek? is ontstaan wat dit kunstwerk naar een verrassend niveau tilt. Met het oog van een dichter kijkt Paulo Coelho naar de begindagen van het bedrijf en naar de zes verschillende productseries. Zijn vertellingen worden aangevuld door een kunstenaar van een gelijke statuur. In moderne, levendige kleuren spiegelen de werken van de Parijse illustrator, striptekenaar en filmregisseur Enki Bilal de vaardigheden van verhalenverteller Coelho.


?IWC Schaffhausen. Engineering Time since 1868? (ISBN 978-3-7165-1631-7) is er in het Engels, Duits en Frans. Het boek kost ? 175,- en is verkrijgbaar via www.iwcbook.com en via de betere boekwinkel. IWC heeft één exemplaar aan Horloge.info beschikbaar gesteld om te verloten onder de lezers. Wilt u kans maken dit prachtige boek te winnen, hoeft u alleen voor 27 december a.s. een e-mail met als onderwerp ?IWC Boek? en daarin uw naam en adresgegevens (één deelname per adres) te sturen naar info@horloge.info. Op 28 december stellen wij de winnaar op de hoogte. Uw e-mail- en adresgegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt.


Zie voor meer informatie en nieuws over IWC Horloge.info/IWC en www.iwc.com.