OID Watches is een nieuw merk dat in 2008 ontsproot uit de geest van de Zweedse ontwerper David Ericsson. VOID is qua design ontegenzeggelijk Scandinavisch door het gebruik van simpele, maar expressieve vormen, die de horloges een architectonische uitdrukking geven. Sinds een paar maanden zijn de horloges van VOID ook in de Benelux verkrijgbaar.

VOID V02 is een horloge met een half glaasje waaronder de wijzers ronddraaien als ware het snelheidsmeters van een auto. Het horloge heeft twee dubbele wijzers in de vorm van kompasnaalden, één voor de uren, de ander voor minuten. De wijzers zijn aan de ene kant wit en aan de andere kant rood, waarbij de kleur van de zichtbare kant correspondeert met kleur van de cijfers van de tijd. Zo is het op de foto bijvoorbeeld vijf minuten over half vijf.


De V02 heeft een 36 millimeter brede en 42 millimeter hoge stalen kast en een lederen band. Het horloge is in 4 kleuren verkrijgbaar en kost ? 149,-. Kijk voor verkooppunten op de website van importeur Are you Swedish?.