De feestdagen naderen weer met rasse schreden en dames grasduinen koortsachtig naar gepaste outfits om uit te blinken tussen vrienden, collega?s en familieleden. In het kader van het modebeeld 2009/2010, met knipogen naar de rockperiode uit begin jaren 1980, denken we GLAMour, ROCK en vooral schitteren! Let?s dress to impress!

Glam Rock is een jong merk dat sinds de oprichting in 2005 beantwoordt aan de verwachting van de luxe markt. De jarenlange en doorgedreven ervaring in de horlogewereld van Italiaans topontwerpers Enrico Margaritelli and Isabelle Maujean zorgde vanuit hun thuishaven Miami op korte tijd voor unieke horloges die niet meer van hun sokkel te slaan zijn. Ze slagen er met hun vernieuwende aanpak in design, techniek en functionaliteit in één ontwerp te gieten. Met ?hun? stad voor ogen, zien we de immer mooie art deco gebouwen, het prachtige kleurenspel,  het gesofisticeerde van een wereldstad, omringd door een woeste natuur. In deze wieg zien de innovatieve en unieke Glam Rock horloges het levenslicht. Hun vormgeving weerspiegelt hun geboortestad; enerzijds trendy, anderzijds tijdloos.


niet uit de Miami collectie maar wel erg GLAM: Glamrock Smalto GR10510Functioneel is het wereldwijd gepatenteerde case-cover wissel systeem. Hiermee kan je in een handomdraai je horloge van een geheel andere uitstraling voorzien d.m.v. een andere cover (lunet) en een ander bandje. Innovatief is het ontwerp van de ?beklede? lunet dat in de gehele collectie terugkeert; lunetten die dankzij harmonieuze samenwerking met de horlogeband de horloges een uitzonderlijk herkenbare uitstraling geven. Ondanks deze terugkerende herkenbaarheid heeft elke collectie het unieke karakter waar het avant-gardistische Glam Rock met succes aan werkt.


De collectie ?Miami? leunt met gemak aan de sfeer van het huidige modebeeld. Met een verscheidenheid van maar liefst 38 modellen, waarvan 3 met massief gouden kast en 7 gelimiteerde versies met diamant, is er keuze te over in luxe.


Glamrock Miami GR10113D1Topmodehuizen hullen deze winter vrouwen in (nep)bont, reptielen prints en luipaardvelletjes. Maar geen finishing touch zonder een horloge aan een elegante pols die de tijd aftikt tot het feestmaal op tafel verschijnt of het uur van het nieuwe jaar inluidt. Twee chronomodellen in authentiek pythonleer trekken de aandacht in deze reeks, waarvan bij één met 48 diamanten de wit emaillen wijzerplaat omsluiten. De lunet is bekleed in hetzelfde pythonleer als de band. Zelfs in een sober zwarte jurkje gehuld, klassieker bij uitstek, laat de draagster met dit horloge aan haar pols een fragment ongerepte oerkracht boven, afgewerkt met de mooiste brokjes natuur; diamant. Een horloge voor een vrouw die in haar elegantie een tipje van haar ondoorgrondelijke sluier oplicht.


Glamrock Miami GR10023Maar het kan ook andersom; de modellen in zwart lakleer zullen een ?wilde? eindejaarsoutfit dan weer temperen. Lak is na lange afwezigheid weer helemaal terug van weggeweest en past feilloos in de rocklook van hedendaagse fashionista?s. Het mag zelfs een beetje meer zijn; zo zijn er ook modellen met lakleren band in luipaardprint, en een model met dito case, of?andersom. De horloges van de Miami-reeks zijn onvermoeibaar in beweging, net als de stad waar ze naar genoemd zijn.


Eén van de blikvangers in het gelimiteerde gamma is een chrono model met alligatorleren band en een volledig met diamanten bezette lunet en wijzerplaat. Wel 165 diamanten in totaal vangen de blik op kast, die al niet min is met zijn 46mm diameter. En schitteren zal de draagster met oudjaar, als alle ogen gericht zijn op het afklokken naar middernacht! Daar de case covers en bandjes in een handomdraai verwisselbaar zijn, kan je daags weer sprankelend voor de dag kan komen met een heel ander horloge.


Glamrock Limited Edition GR80102 - klik aan voor een vergrotingAchter de expressieve lijnen gaat een onuitgesproken finesse schuil in afwerking en techniek. Glam Rock besteedt de grootst mogelijke zorg aan ontwerp, kwaliteit en afwerking. Niet voor niets geniet het huis de bijnaam ?The Couturier of Horlogerie?. Couture rond je lichaam is pas af met couture rond de pols. Vooral tijdens de feestdagen, want dan telt meer dan ooit ieder detail, en op de laatste dag van het jaar tikt het mooiste klokje.


N.B.: meerdere modellen zijn ook in 40 mm verkrijgbaar. Overigens zijn alle dierlijke materialen,die gebruikt worden bij het vervaardigen van de Glam Rock horloges, met uiterste zorgvuldigheid en geheel volgens de Internationale Conventies verkregen en ingeval nodig, voorzien van een CITES verklaring.


Glam Rock horloges zijn te koop vanaf ongeveer ? 595,-. Zie de website www.glamrockwatches.com voor alle modellen en www.glamrockwatches.nl voor de verkooppunten in België en Nederland.


© Horloge.info door Mylène Koppyn