Vincent Calabrese maakt dubbele tourbillon klok voor L’Epée

175 jaar geleden zag het Franse klokkenmerk L’Epée het levenslicht in Saint Suzanne. Het is de enige volledig op klokken gespecialiseerde Zwitserse manufacture die nog bestaat. Tegenwoordig maakt L’Epée deel uit van de Zwitserse Swiza manufacture. Om het 175-jarig jubileum te vieren, heeft L’Epée een klok ontwikkeld die is gebaseerd op een origineel historisch L’Epée-echappement met tourbillon. Want de bekende horlogecomplicatie kan ook heel goed voor precisie zorgen in een tafelklok!

L'Epee 1839 two hands tourbillon titnaium uurwerkL'Epee 1839 two hands tourbillon uurwerkDe bekende horlogemaker, autodidact Vincent Calabrese werd gevraagd om het nieuwe model te ontwikkelen. De 1839 Two Hands is gelimiteerd tot 2 unieke stukken: één in massief titanium en één in massief koper met goudlaag. Het uurwerk heeft een nieuwe generatie flying tourbillon. De tourbillon draait op een enkele as met een vast centraal rad. Bovendien ligt de flying tourbillon, die zonder brug (‘flying’) is gemonteerd, bovenop de minutenwijzer, waardoor hij ook nog één maal per uur ronddraait. Zo ontstaat dus een dubbele tourbillon. Het effect van de zwaartekracht wordt hiermee zo goed als geneutraliseerd. Het uurwerk heeft een 40-daagse gangreserve die wordt opgebracht door slechts één kleine veerton.

L'Epee 1839 two hands tourbillon titaniumDe tourbillon is bevestigd op de basisplaat naast de wijzers voor uren en minuten. De tourbillonkooi draait tegen de klok in, zodat het uurwerk en de tourbillon goed zichtbaar zijn, zeker dankzij het geskeletteerde ‘Aerospace Turbine’ ontwerp van de wijzerplaat. Ceo Arnaud Nicolas en ontwerper Christian Chabloz ontwikkelden de ronde, geëmailleerde klok uit 35 kg titanium, een wereldpremière.
Er zijn slechts twee exemplaren gemaakt. Prijzen op aanvraag.
Kijk op www.lepee-clock.ch en www.hora-nova.ch voor meer informatie.