Ulysse Nardin heeft en Limited Edition horloge geproduceerd waarvan de ?doos? misschien wel fraaier is dan het horloge: The Imperial St. Petersburg.

Het horloge uit de Ulysse Nardin Marine Collection heeft een met de hand gemaakte en in de oven uitgeharde email wijzerplaat met een opgelegde gouden adelaar met twee koppen. De adelaar is symboliserend voor de Russische stad Sint-Petersburg. Deze Maxi Marine Chronometer is gemaakt in een oplage van 30 stuks, allemaal in platina. Door de zichtbodem kan het automatische kaliber UN-26 uurwerk, dat C.O.S.C. (chronometer) gecertificeerd is worden bekeken. Elk van de 30 horloges is individueel genummerd op de 43 mm brede kast die voorzien is van een geschroefde kroon en saffierglas. Het horloge is waterdicht tot 200 meter.


klik voor een foto van het hele eiHoewel het horloge op zich al fraai is, is de ?doos? waarin het horloge komt misschien nog wel fraaier: The Imperial St. Petersburg wordt geleverd in een door de Russische kunstenaar Andrei Ananov met de hand gemaakt veellagig wit-doorzichtig email tsaren-ei, gedecoreerd met 4.25 karaat diamanten. De diamanten zijn zo aangebracht dat ze legendarische symbolen van Sint-Petersburg voorstellen: de gebouwen van de Admiraliteit, de beroemde hefbruggen, die ?s nachts opengaan voor grote schepen, de Rostrazuilen en de boog van de Generale Staf. De ankers van Ulysse Nardin verbinden het ei met de marmeren voet.


Zowel het horloge als het ei zijn voorbestemd collectorsitems te worden. Misschien het ei wel eerder dan het horloge?