Solide ondanks het lage gewicht, traditioneel en modern tegelijk: dit zijn de hoofdpunten waarmee het meest recente model Luminor van Panerai, de Luminor Chrono Daylight 44mm-Titanium, zich laat omschrijven.

Het model Luminor werd ruim 60 jaar geleden ontwikkeld voor de Italiaanse marine, wat Officine Panerai één van de voorlopers maakt op het gebied van specialistische duikhorloges. Dit nieuwe model heeft qua kastvorm en kroonbeschermer ? die ook de waterdichtheid bevorderd door de kroon tegen de kast gedrukt te houden ? veel weg van de illustere voorganger. Maar vanuit technisch oogpunt zijn er veel nieuwe kenmerken: het is niet alleen meer een horloge met uren- en minutenaanduiding maar ook een chronograaf met datum en met een automatisch uurwerk dat bovendien C.O.S.C. chronometer gecertificeerd is, iets dat bewijst dat het uurwerk een accurate tijdmeter is.


Het materiaal waarvan de kast en innovatieve band zijn gemaakt zijn ook totaal anders: het traditionele staal is vervangen door titanium, een metaalsoort die hardheid en vormvastheid combineert met een extreem laag gewicht. PAM000327De legering die gebruikt is voor deze nieuwe Luminor is klasse 5, waardoor het horloge hypoallergeen is en bestand tegen hoge en lage temperaturen en corrosie, wat vitale karakteristieken zijn voor een horloge dat regelmatig in contact staat met zeewater. De kast heeft een diameter van 44 millimeter en is waterdicht tot 10 bar (100 meter).


De wijzerplaat van de Luminor Chrono Daylight 44mm-Titanium is ? in tegenstelling tot het traditionele zwart ? blauw. De indexeringen en cijfers zijn voorzien van lichtgevend materiaal, net als de uren- en minutenwijzer en de kleine wijzers van de kleine seconde (bij 9 uur), chronograaf urenwijzer (bij 6 uur) en chronograaf minutenwijzer (bij 3 uur). De wijzerplaat wordt beschermd door een antireflectief saffierglas dat 2,5 mm dik is en hoge druk op grote diepte kan weerstaan.


Het horloge is voorzien van het kaliber Panerai OP XII uurwerk. Het heeft een gangreserve van 46 uur en ? hoewel het niet zichtbaar is omdat de kastbodem van titanium is ? Côtes de Genève decoratie op de bruggen en een rotor voorzien van het Panerai logo. De referentiecode is PAM000327.