Panerai, licentiehouder voor horloges van Ferrari, kon de gelegenheid niet aan zich voorbij laten gaan een horloge te maken dat past bij het nieuwste model dat het huis Maranello presenteerde tijdens de Paris Salon: de Ferrari California.

De nieuwe Ferrari California, is een extreem innovatieve auto die ? in ieder geval qua filosofie ? doet denken aan een Ferrari uit het verleden: de 250 California, een open auto met absolute elegantie, geboren om te racen, waarvan tussen 1958 en 1963 slechts iets meer dan 100 exemplaren zijn gebouwd. De 250 California, die werd ontworpen door Sergio Pininfarina, was geliefd bij beroemdheden zoals acteurs Steve McQueen en James Cobrun en de Franse schrijfster Françoise Sagan, die er blootsvoets meer door de Franse Côte d’Azur reed.
De nieuwe Ferrari California is een auto met sportief DNA, een cabriolet met intrekbare hard top. Geheel in lijn met Ferrari traditie is de auto voorzien van veel originele eigenschappen en het is de eerste Ferrari straatauto met V8 motor midden voor in de auto.


Ferrari California door PaneraiHet Ferrari California horloge, gemaakt door Panerai, is een flyback chronograaf met twee tellers, geproduceerd in een gelimiteerde oplage van slechts 400 stuks. De rode wijzers en cijfers 0 (12) t/m 3 en de opmaak van de wijzerplaat verwijzen naar de toerenteller van de auto. In het horloge huist het automatische kaliber OP XIX uurwerk met Glucydur balans met een gangreserve van 42 uur dat chronometer gecertificeerd is en voorzien is van Côtes de Genève decoratie en het steigerende paard, het logo van Ferrari, op de rotor. Dit fraaie uurwerk is helaas niet te zien omdat de bodem gemaakt is van staal en carbon met ook het Ferrari logo erop gegraveerd. De kast meet 45 mm in diameter en is van gepolijst staal met geborstelde kanten en lunet. Op de kast zit een 1.9 mm dik tweezijdig antireflectief saffierglas. Het horloge is 100 meter waterdicht.


Het horloge is vanaf juli 2009 beschikbaar voor de aanbevolen verkoopprijs van ? 11.000,-. Het referentienummer is FER00030.