Weer tijd voor een horloge, weggelegd voor slechts enkele gelukkigen der aarde: de Ulysse Nardin Caprice Tiger in witgoud, wereldwijd verkrijgbaar in een beperkte oplage van 28 exemplaren. Met 164 jaar expertise in mechanische horloges, beschikt Ulysse Nardin over een onnoemlijk uitgebreide collectie voor heren en dames. Onder die laatste het damesmodel Caprice dat bestaat in 4 uitvoeringen, en nu dus ook een vijfde. Maar hier geldt absoluut ?last but not least?.

Het integreren van exotische motieven of beeltenissen is Ulysse Nardin niet vreemd. Op de wijzerplaat van deze nieuwe aanwinst prijkt de tijger; het exotische dier dat gelinkt wordt aan kracht, mysterie en sensualiteit. Vrouwelijker kan het niet, met dit dameshorloge dat ieder het zwijgen oplegt die haar pad kruist. Met ogen van helder smaragd en contouren in fonkelende diamanten komt de haast dromerige tijger tot leven, als in de natuur schrijdend door hoge grassen, gewichtig doch subtiel nieuwsgierig. Een wonderlijk dier, zeldzaam als dit horlogemodel. Bovendien betoverend en mysterieus als de dame wier pols het zal versieren. Een halo robijnen markeert elk uur. De behoorlijk grote (34mm x 35mm) 18-karaats witgouden kast en bandaanzetten zijn als het ware bezaaid met diamanten, doch haalt dit niet de aandacht van de bijzondere wijzerplaat. Integendeel; zulks een majestueus schepsel verdient een Koninklijke omkadering.


Ulysse Nardin Caprice TigerMet een mechanisch uurwerk met gangreserve van 42 uur, is dit het perfecte horloge voor dames die graag in de belangstelling staan en zich nimmer met de stroom laten meevoeren. Dankzij de saffierglazen onderzijde is een blik mogelijk achter de schermen van dit wonderlijks, waar een met diamanten bezette 22-karaats rotor het hart van dit horloge doet kloppen. Horlogebandjes in satijn, roggenleer of wit goud houden het adembenemende juweel vastberaden rond de pols van de eigenares. Dit juweelhorloge straalt zelfverzekerd in haar pracht en illustreert de samensmelting tussen de hoogste horlogemakelij en adembenemende esthetiek.


De Ulysse Nardin Caprice Tiger kost, al naar gelang de uitvoering, ? 29.800,- tot ? 38.300,-. Zie voor meer nieuws en informatie Horloge.info/Ulysse-Nardin of www.ulysse-nardin.ch ? waar ook verkooppunten in België en Nederland te vinden zijn.


Tekst © Horloge.info door Mylène Koppyn