Heren van formaat weten goed dat er een sterke, zelfverzekerde vrouw voor nodig is om hun aandacht scherp te houden. Ulysse Nardin?s Executive Lady is er voor de vrouw die haar eigen leven als een geroutineerd dirigent met strakke hand leidt. Dit bijzonder en individueel genummerd dameshorloge is een ode aan de dame die haar stempel drukt op haar plaats in de maatschappij en graag de man flankeert die er niet voor terugdeinst zijn bewondering voor haar te uiten.

Net zoals de vrouw dus wiens pols dit horloge siert, zo is de Ulysse Nardin Executive Lady niet te onderschatten. Enerzijds op en top vrouwelijk en esthetisch, anderzijds met haar automatische uurwerk een volwaardige speler met haar mannelijke tegenhanger Ulysse Nardin Executive Dual Time. Het gepatenteerde Dual Time systeem zag het daglicht in 1996, en de Executive Lady ontsnapt er ook niet aan. Met slechts één druk op één van de keramische knoppen aan de zijkant van de kast past het uur zich automatisch aan een andere tijdzone aan, en dit zonder dat het horloge van de pols gehaald hoeft te worden. De wereld rond reizend en terwijl bij de tijd van haar geliefden blijven: het Dual Time systeem is gebruiksvriendelijk en voorzienig om bij de hand te hebben, thuis of ver weg.


Ulysse Nardin Executive LadyHet ?duurzaam-onmoet-delicaat? ontwerp van de Executive Lady versterkt het horloge als één geschikt voor elke dag alsook voor de uren na zonsondergang met zijn elegante en verzorgde verschijning. De lunet is vervaardigd uit keramiek, één van de meest duurzame materialen, alsook de vlindergesp bij de modellen die uitgevoerd zijn met een rubberen horlogeband. Saffierglas beschermt de parelmoeren, met diamant bezette of paarse stalen wijzerplaat, die getuigt van een bijzonder design met de rechthoek waar ter hoogte van de negen de tweede tijdzone zichtbaar is, en in de rechterbovenhoek de datum. Grote, met diamant bezette, Romeinse cijfers vloeien er grafisch onderdoor, en natuurlijk ontbreken de Ulysse Nardin-naam en het herkenbare anker niet.


Een stalen of 18-karaats gouden kast van wel 40mm houdt al deze kostbaarheid mooi bij elkaar. Stoer is de overgang van horlogekast naar horlogeband, waar ook het materiaal van de kast zelf nog eens duidelijk zichtbaar wordt. No-nonsens in de overtreffende trap, een praktisch uurwerk en een verfijnd ontwerp dat alle ogen op haar (en haar pols) doen richten, maken de Executive Lady zelfverzekerd en adembenemend als de muze wiens pols ze siert. Een dameshorloge voor een vrouw die weet dat ze alles heeft en een perfecte keuze voor de man die haar alles zou willen geven. Geen eenvoudige opgave.Zie voor meer nieuws en informatie Horloge.info/Ulysse-Nardin of www.ulysse-nardin.ch ? waar ook verkooppunten in België en Nederland te vinden zijn.


Tekst © voor Horloge.info: Mylène Koppyn