Het relatief jonge merk TX ? door het Amerikaanse Timex in 2006 opgericht ? lanceert het meest accurate horloge met eeuwigdurende wekelijkse kalender ooit. En dat voor onder de ? 400,-?

De TX Perpetual Weekly Calendar toont door een venster in de wijzerplaat voor een hele week de juiste datum onder de weekdag. Via een retrograde wijzer laat het horloge zien welke dag het in die week is. De slimme aanduiding van de week is een leuke vondst en de toevoeging van de maandaanduiding, via een druk op de knop bij 2 uur door de wijzer voor de dag/datumaanduiding, maakt het kalender gedeelte van het horloge compleet. Door een chip in het quartz gestuurde, en door TX zelf ontwikkelde uurwerk, is de drager er ook nog tot het jaar 2100 van verzekerd dat het horloge altijd de juiste dag, datum en maand laat zien.Het verschil tussen lange en korte maanden, inclusief de maand februari en ook tijdens schrikkeljaren, weet het horloge te compenseren door een vernuftig systeem dat de datumschijf in lengte (28 tot 31 dagen) aanpast.


TX 400 Perpetual Weekly Calendar met zwarte plaat en stalen bandHet sportief klassieke ontwerp van het horloge is typisch voor TX. De combinatie van klassiek met exacte en gepatenteerde functionaliteiten en hoogwaardige materialen (316L stalen kast, Super Luminova® lichtgevende pasta, saffier glas) voor een prijs die begint onder de 400 euro zal veel mensen aanspreken. Het enige probleem met TX is dat het in Nederland en België in de winkel niet te koop is. Daar is echter een mouw aan te passen, want in o.a. Duitsland is het merk wel al alom aanwezig en ook internet is een medium dat het merk als verkoopkanaal gebruikt.


De horloges uit de 400 serie zijn met zwarte, witte en bicolor wijzerplaten en lederen en stalen banden verkrijgbaar. Ook is er een gelimiteerde gouden versie. Meer informatie over TX en de verkoopkanalen kunt u vinden op www.txwatches.com.