Veel horlogemerken larderen hun collecties met chique merkaccessoires, variërend van sieraden en luxe lederwaren, tot bureauaccessoire en zelfs mobiele telefoons. Cartier, van huis uit een juwelier, geeft al sinds jaar en dag het voorbeeld. Het nuchtere Rolex, dat de indruk wekt zich uitsluitend bezig te houden met horloges, heeft een immense hoeveelheid randproducten die uiteraard flink verzameld worden. Tijd voor wat aardige voorbeelden.

CARTIER
Hoewel Cartier een belangrijke plek heeft in de historie van het horloge, is het merk geen horlogemerk. Cartier is een juweliershuis en staat sinds 1904 voor veel meer dan horloges. Het is een luxe lifestyle, koninklijk bijna, met superieure sieraden en uurwerken, maar ook talloze luxueuze lederen artikelen, accessoires zoals sleutelhangers, pennen en geuren. Een aantal lijnen zijn legendarisch en bestaan al decennia. Zeer hip, maat ook contrasterend met de klassieke uitstraling van het merk is de nieuwe Cartier USB memory stick?


OMEGA
manchetknopen van OmegaOok Omega heeft een historie op het gebied van juwelen maken. Het huis won in het verleden belangrijke prijzen op dat gebied en had altijd de allerbeste goudsmeden en juweliers in huis. Nadat het lange tijd stil rond de juwelen, pakte Omega bij de start van de 21e eeuw de gouden draad weer op met Omega Bijoux, inmiddels hernoemd tot Fine Jewellery, een fraaie collectie damessieraden. Ook voor heren is er van alles. De producten vinden hun inspiratie bij de horlogelijnen. Zo is er voor heren een collectie manchetknopen waarin het Seamaster-symbool ? een zeepaard ? centraal staat. Ook zijn er moneyclips en fraaie lederwaren van Omega, zoal portefeuilles, tassen, organisers en een horlogedoos.


Zo ruikt een wereldmerk?
Omega's luchtje. Klik aan voor een vergroting!Omega heeft onlangs in samenwerking met ?neus? Alberto Morillas een herengeur gecreëerd. Morillas, die voor alle grote namen succesvolle en zelfs beroemde parfums schiep, moest een geur ontwikkelen die het legendarische OMEGA perfect representeert en waarin ook de OMEGA-consument zich kan vinden: zelfverzekerd, onafhankelijk, elegant, sportief, authentiek en innovatief.


De kruidige geur is Aqua Terra gedoopt, vernoemd naar een van Omega’s horlogelijnen. Veel aandacht is ook besteed aan de fraaie flacon, die subtiel verwijst naar het horlogevak. De zijden bieden zicht op de inhoud en bevatten feloranje indexen – een knipoog naar horloges met glazen bodem (het is spannend om ‘binnen te kijken’).


de dop van de flaconOp de zilverkleurige flacondop prijkt Omega’s beroemde zeepaard, het logo van de Seamaster-lijn. De structuur van de dop refereert naar de grip op het gereedschap van een horlogemaker en is als zodanig een verwijzing naar Omega’s vakmanschap. Een flacon Aqua Terra wordt geleverd in een zakje van microfiber, waarmee je een horloge oppoetst.


Lederwaren, sieraden herenaccessoires en Omega Aqua Terra lucht zijn uitsluitend te koop bij Omega Flagship Stores. Voor Nederland zijn de dichtstbijzijnde stores die van Baden-Baden (Duitsland), Londen en Parijs. De collecties zijn wel online te bekijken via de website van Omega.


Over twee weken meer moois van horlogemerken, waaronder elektronica!


© Tekst voor Horloge.info: Paul Dezentjé