Twee Klassieke IWC Portugieser modellen met blauwe wijzerplaat

IWC Schaffhausen heeft twee van haar meest populaire Portugieser modellen uitgebracht in blauw: de IWC Portugieser Automatic en de IWC Portugieser Chronograaf.
IWC produceerde 50 jaar geleden haar eerste blauwe horloge. Nu is het merk terug met twee blauwe modellen: De Portugieser Automatic (Ref. IW500710), aangedreven door IWC kaliber 52010 met een gangresere van 7 dagen. De Portugieser Chronograaf (Ref. IW371491) is voor het eerst leverbaar met blauwe wijzerplaat, maar heeft verder nog steeds een uiterlijk dat gebaseerd is op het tijdloze design van het jaren 30 Portugieser horloge. Helemaal nieuw is blauw in de huidige lijn niet. De chronograaf Classic, annual calender en perpetual calender waren er al in het blauw.iw371491

De blauwe IWC Chronograph Automatic verschilt van de Classic op een aantal punten: De classic heeft een railroad minutenring en klein datumvenster op 3 uur. De Automatic heeft kleine stippen die de minuten weergeven onder een ring voor de seconden. Het datumvenster ontbreekt. Ook hebben de sub dails een ander design en ontbreken bij de Classic de indexen ’12’ en ‘6’ op de plaats van de kleine seconden en minutenteller. En, eerlijk is eerlijk, dat is toch wat fraaier dan de halve indexen op de blauwe wijzerplaat Chronograph Automatic. De sub dails en indexen lijken elkaar openlijk in de weg te zitten, zonder dat de één voor de ander plaats wil maken.iw500710-mood

De blauwe IWC Portugieser Automatic heeft daar geen last van. De resterende gangreserve wordt weergegeven op 3 uur en 6 uur zijn de kleine seconden geplaatst, en op 6 uur een klein datumvenster zonder de index te doorkruisen want die is in dit model wel weggelaten.

De Portugieser Automatic heeft een 42,3 mm glanzend stalen kast wordt aangedreven door het IWC kaliber 52010, dat met een frequentie van 28.800 tikken per uur heeft en een rotor met 18 karaat gouden medaillon. De IWC Chronograph wordt aangedreven door kaliber 79350 en heeft een gangreserve van 44 uur. De horloges worden geleverd op een zwarte kroko band.

Leverbaar vanaf eind september.
Prijs op aanvraag.

Meer informatie: IWC.com