Nederland is weer een horlogemerk rijker, na de introductie van het eerste horloge van TWCO onder leiding van de Nederlandse student uurwerktechniek Robbert Suurland. TWCO maakte in het verleden al professionele horloges voor Spaanse militaire- en hulpdiensten, maar werd dit jaar overgenomen door de jonge ondernemer.

Robbert Suurland (20 jaar) is nog student aan de vakschool Schoonhoven – momenteel in zijn 4e en laatste jaar. ?Als er zich dan een kans voordoet waarin je je eigen filosofie en visie op kwaliteit en design geheel kwijt kunt en dit ook nog eens in je eigen merk? dan kunnen er mooie dingen gebeuren!? legt Suurland enthousiast uit. Het eerste mooie nieuwe ding is een klassiek duikhorloge: de Sea Rescue Diver, dat met een waterdichtheid tot een druk van 60 ATM ook echt een duikhorloge is.


De Sea Rescue Diver is een 43 millimeter breed horloge van 316L extra gehard en gebeadblast staal, dat voorzien is van een automatisch Miyota uurwerk, kaliber 9015. Op het horloge zit een eenzijdig draaibare lunet waarbinnen het ontspiegelde saffierglas zit. Een aardige vondst is de indicatie van twee periodes van drie minuten op het hele en halve uur, in welke in de scheepvaart het verzenden van boodschappen over radio frequenties verboden is ? behalve voor noodsignalen.


TWCO Sea Rescue Diver


De TWCO Sea Rescue Diver is vanaf nu te bestellen en zal rond begin december worden uitgeleverd. Het horloge komt met verschillende banden in een stevige koffer en kost ? 675,-. Meer informatie is te vinden via de website TWCOWatches.com.