De Schotse autocoureur (met Italiaanse roots) Dario Franchitti, is sinds 2010 merkambassadeur van het Nederlandse horlogemerk TW Steel. Franchitti is een grootheid in de spectaculaire Amerikaanse IndyCar Series, waarvan hij viervoudig kampioen is. Ook wist hij maar liefst drie maal de Indy 500 ? de meest aansprekende race uit de IndyCar Series ? op zijn naam te schrijven. TW Steel eert haar ambassadeur regelmatig met een speciaal en gelimiteerd horloge, dit jaar via de CEO Canteen Automatic Dario Franchitti Limited Edition.

De TW Steel CEO Canteen Automatic Dario Franchitti Limited Edition (kort: CE1200) wordt geproduceerd in een beperkte oplage van slechts 500 exemplaren. De CE1200 is uitgerust met een betrouwbaar automatisch Miyota kaliber 9015 uurwerk, dat door de saffierglazen achterkant in actie te zien is. Het fraai gestileerde horloge beschikt over een 50 millimeter brede, 316L extra hard stalen horlogekast, die gezandstraald is en daarna voorzien is van een krasvaste PVD coating van donker titanium. De bezel met gehamerde look, de TW Steel typische kroonkap en de lederen band met stalen platen met daarop de naam Dario Franchitti, maken het horloge af.


Net als bij de voorgaande TW Steel Franchitti Limited Editions, is het rode cijfer 10 een verwijzing naar zijn huidige ?Target Chip Ganassi Racing? IndyCar raceauto nummer. De cijfers 2 en 7 zijn in groen uitgevoerd als erkenning voor de raceauto met nummer 27, waarmee Franchitti zijn eerste Indy 500 overwinning vierde.De TW Steel CEO Canteen Automatic Dario Franchitti Limited Edition is verkrijgbaar voor ? 699,-. Kijk op Horloge.info/TW-Steel voor meer nieuws en op TWSteel.com voor meer informatie en verkooppunten.