Edox is nauw betrokken bij de internationale rallysport; het Zwitserse horlogemerk is onder andere officieel tijdwaarnemer van de Dakar Rally. Deze betrokkenheid leidt tot een serie fraaie, stoere en op de autosport afgestemde horloges, zoals de nieuwe en robuuste Chronorally 1 ? een horloge met een zeer nauwkeurige chronograaf met grote, gemakkelijk te bedienen chronograaf drukkers.

Het meten van intervallen en (tussen)tijden is bij rally rijden van groot belang. Een goed te bedienen stopwatch is daarvoor een must en daarom heeft de Edox Chronorally 1 twee grote drukkers om tijden te kunnen starten, stoppen, hervatten en resetten. De knoppen zijn zowel praktisch als voor een verbeterd draagcomfort, aan de linkerkant van de kast gepositioneerd: de gebruiker kan ze ook met handschoenen aan bedienen en de knoppen drukken niet in de pols, waardoor ze ook niet per ongeluk kunnen worden ingedrukt.


Edox Chronorally 1 met groen accenten - klik aan voor een grote afbeelding


De Edox Chronorally 1 heeft een 45 millimeter brede stalen kast, voorzien van een zeer mannelijke zwart PVD gecoate bezel, met daarop een teruglopende secondeschaal. Het horloge is er in vier uitvoeringen: met zwarte wijzerplaat en rode of groene chronograaf drukkers en wijzers, met een witte wijzerplaat met rode chronograaf drukker en dinkergijze wijzers en in een geheel zwarte variant, met ook een PVD zwarte kast en witte wijzers.


Edox Chronorally 1 in wit en zwart


In het horloge huist het kaliber 103 Edox uurwerk, dat gebaseerd is op een quartz Ronda 5021.D. De Chronorally 1 is verkrijgbaar bij officiële Edox verkooppunten en kost ? 995,-. Kijk op Horloge.info/Edox en Edox.ch voor meer nieuws en informatie.