Horlogebandenproducent Hirsch maakt al enige jaren collecties horlogebanden waarvan het leer op ambachtelijke wijze gelooid en gekleurd wordt, zonder gebruik te maken van chemische stoffen. Deze ?Artisan? collectie kenmerkt zich door banden in aardse kleuren die in veel gevallen na verloop van tijd een eigen patina krijgen, afhankelijk van de levensstijl van de drager. De nieuwe Hirsch Lucca speelt daarbij in op de ?vintage-look? trend.

Op horlogefora is het al enige tijd populair: zelf een horlogeband proberen te maken van een oude schooltas of een paar afgedragen leren laarzen. Daarbij is niet zo zeer de drijfveer om iets van zichzelf te recyclen, maar vooral omdat het gedragen, maar goed verzorgde uiterlijk van het leer bij vooral wat grotere horloges buitengewoon mooi staat. Hirsch heeft deze trend opgevangen en lanceert nu de Hirsch Lucca, gemaakt van prachtig glanzend Italiaanse leer, uit ambachtelijke leerlooierijen rond het Toscaanse plaatsje Santa Croce.


Het leer voor de Hirsch Lucca wordt in kuilen in de grond gelooid en in vaten gekleurd. Door een handmatige afwerking van de rug van de band, krijgt deze bij het dragen een lichter gekleurde structuur, alsof de horlogeband van jaren gedragen, maar zeer goed onderhouden leer is gemaakt. De Hirsch Lucca is er in bruin, goudbruin en zwart in de breedtematen 20, 22 en 24 millimeter. De band kost ? 75,- en wordt verkocht bij Hirsch verkopende juweliers en online bij Horlogebanden.com. Kijk op HirschAG.com voor meer nieuws en informatie.


Hirsch Lucca