TW Steel komt met een uitbreiding van de eerder dit jaar gelanceerde ?Collection Extra Ordinary?. De CEO-collectie van TW Steel heeft een luxe uitstraling, zonder bijbehorend high-end prijskaartje. Aan de kwaliteit wordt echter niet getornd; alle horlogemodellen hebben een stoer uiterlijk, en bieden tegelijkertijd waar voor hun geld met handige toepassingen en leuke design-gadgets.

Unisex
Als je niet bang bent gezien te worden, zijn de riante, goud vergulde unisexhorloges met witte keramische lunet en band een goede optie voor de aankomende winter. Dit XXL-ontwerp, dat je zeker niet hoeft weg te stoppen (of kunt wegstoppen) onder een mouw of een jas, is met de witte keramische rand modieus actueel. Keramiek is een van de nieuwe materialen die een horloge extra duurzaamheid, luxe en uitstraling verlenen. Het keramiek steekt fraai af tegen de rosé goud vergulde stalen kast. De drie goudkleurige wijzers steken fel af tegen de helderwitte wijzerplaat, die tevens is voorzien van een dag- en datumaanduiding. De bijbehorende band is van Italiaans kraakhelder wit leer en voorzien van een fraaie roségouden sluiting. De voor TW Steel markante kroonkap geeft het horloge een extra stoer uiterlijk en zorgt mede voor de waterdichtheid tot 100 meter. Het horloge is voorzien van mineraal glas en is verkrijgbaar in twee maten: 45 mm of 50 mm. De modellen (CE1035 en CE1036) kosten ? 369,- en ? 399,-.


Cool Black
TW Steel "Cool Black" TW821Zwart is het nieuwe wit. Vandaar dat TW Steel ook het Cool Black-model heeft ontworpen, dat een fors designgehalte heeft. De matzwarte kleur valt direct op en past perfect bij de heersende rockstar-look. De horlogekast heeft een diameter van maar liefst 50 mm. En omdat de behoefte aan functionaliteit verschilt, valt er te kiezen uit een Cool Black met drie zwarte wijzers (uren, minuten, seconden) of een uitvoering met chronograaf. Een zwartlederen horlogeband met zwarte sluiting maken de eigenzinnige look compleet. Handig is dat de donkere wijzers en cijfers zijn voorzien van een laag Super-LumiNova, waardoor ze in het donker oplichten en dus goed afleesbaar zijn. Een leuke gadget, dat het tijdens een avondje stappen vast en zeker goed doet. De sportieve Cool Black-modellen zijn uitgevoerd in een slank design; ze zijn bovendien waterdicht tot 100 meter en worden geleverd in een bijpassende zwarte horlogebox. De TW822, het model met drie wijzers, kost ? 299,- en de chronograaf, de TW821, kost ? 339,-.


Oversized Tonneau
tonneau TW Steel CE2004De vijf nieuwe tonneau-modellen in XL-formaat geven de TW Steel CEO collectie een nieuwe dimensie. Deze traditionele kastvorm is bezig aan een grootse comeback maar wordt nog niet door al te veel merken geproduceerd. TW Steel geeft er daarbij een geheel eigen interpretatie aan met een afmeting van maar liefst 50 x 43 mm. De horloges blijven zo trouw aan het TW Steel-motto ?groot in oversized horloges?. Door de geronde kastbodem sluiten ze perfect aan op de pols en kunnen zodoende ook gedragen worden als eyecatcher over een strakke pulli of een zijden shirt. De ?ribben? op de zijkanten van de kast geven de horloges een extra markant uiterlijk. De chronograaf subdials, de niet te missen schroeven op de lunet en grote knoppen aan de zijkant maken de stoere look compleet. De horloges zijn leverbaar in een stalen, PVD zwarte en rosé goud vergulde uitvoering met zwarte of witte wijzerplaat. De vijf modellen (CE2001 t/m CE 2005) kosten al naar gelang de uitvoering tussen de ? 549,- en ? 649,- euro.


Mocht je er met je vrienden trouwens al eens over hebben gediscussieerd hoe je TW Steel nu eigenlijk moet uitspreken, hierbij de oplossing: TW Steel staat voor The Watch in Steel. Engels dus en de uitspraak is derhalve ?tie-dabbeljoe-stiel?.


Voor verkoopadressen zie www.twsteel.com.