Aspen Jewelry & Watches is een nieuw horlogemerk, dat eerder dit jaar in Aspen (in de Amerikaanse staat Colorado) werd geïntroduceerd. Het door de Nederlandse ondernemer René van Ass opgerichte Zwitserse merk, heeft tot nu toe één model gelanceerd: de Aspen One. De verschillende uitvoeringen van het horloge zullen de komende week exclusief te bewonderen zal zijn bij Steltman Watches in Den Haag.

De kostbare, in Zwitserland vervaardigde chronograaf, wordt in acht wijzerplaatvarianten en in 18 karaat wit of rosé goud aangeboden. De Aspen One onderscheidt zich van andere horloges door unieke, aan de plaats Aspen gerelateerde kenmerken. klik aan voor een grotere afbeeldingZo geeft een speciaal ontworpen kompas aan waar op de top van Aspen Mountain men zich exact bevindt en waarschuwt het horloge de drager om ?four o?clock?, tegen de tijd dat de skiliften in Aspen sluiten, dat het tijd is om de sportieve ski horlogeband te verwisselen voor de elegante après-ski horlogeband. Het verwisselen van de banden van de Aspen One gaat in een handomdraai, met dezelfde bewegingstechniek als bij het losmaken van een skischoen.


De oprichter en eigenaar van dit exclusieve merk is de Nederlander René van Ass. Hij verklaart de naamkeuze voor zijn merk: ?Aspen staat internationaal bekend om haar natuurlijke schoonheid, perfecte skiafdalingen en de glamour die haar beroemde bezoekers de omgeving meegeven. Daarnaast is Aspen een zeer sterke merknaam?. Het bedrijf van Van Ass heeft exclusief de wereldwijde rechten verkregen om de naam Aspen voor al haar uit te brengen collecties te gebruiken.


de Aspen One in rosé goud, klik aan voor een grote afbeeldingVan de Aspen One collectie worden in totaal 3,267 exemplaren vervaardigd, hetgeen exact overeen komt met het aantal ?feet? gerekend van de voet tot aan de top van de berg. Bovenaan Aspen Mountain is een monument verrezen waarop de namen van alle kopers, met het serienummer van hun horloge, worden aangebracht. Het eerste horloge is geveild ten behoeve van onderzoek naar kanker bij kinderen.


Steltman, een van de meest toonaangevende juweliers van Nederland, heeft de exclusieve verkooprechten voor Nederland van het nieuwe juwelen- en horlogemerk. Tijdens de lopende horlogemarathon, die door Steltman Watches ter ere van het 10-jarig bestaan wordt gehouden, de Aspen One met doos en handschoenenheeft Aspen de komende week (van 27 tot en met 31 oktober 2009) de hele winkel aan het Noordeinde 15 ter beschikking om de verschillende uitvoeringen van de Aspen One te presenteren.


De Aspen One heeft een kastdiameter van 45 millimeter, met boven en onder saffier glas en is voorzien van het automatische ETA kaliber 2894-2 chronografenuurwerk met een gangreserve van 42 uur. De skiband is van kalfsleer, de après-skiband van alligatorleer. Het horloge komt in een luxe doos met Castelijn & Beerens horlogehandschoenen (met een opening voor het horloge) en kost ? 27.600,- in rosé goud en ? 30.360,- in wit goud.


Voor meer informatie, zie www.aspenjewelryandwatches.com en www.steltman.nl.