De schittering van bijna duizend diamanten, gezet tegen een nachtelijke achtergrond; Baume & Mercier trekt hiermee het doek open voor de nieuwste creatie in de High Jewelry collectie. Het ultra-vrouwelijke model iléa is gehuld als in een fascinerende ?clair obscure?. Een weloverwogen spel van licht en schaduw, gevat in een exquise ontwerp, is het nieuwste gelimiteerde model van het gerenommeerde huis.

Reeds in de jaren 1920 was Baume & Mercier één van de eerste merken die gesofisticeerde dameshorloges lanceerde, destijds gekend onder de benaming ?Haute Fantaisie pour Dames?. In de jaren 1940 wist Baume & Mercier zich te onderscheiden met het legendarische horlogemodel Marquise, gevolgd door Stardust, Mimosa en Galaxie in de jaren 1970, goed voor prijzen in de meest prestigieuze internationale juwelierscompetities.
Ononderbroken werden er paradepaardjes gepresenteerd, en het nu nieuwe horloge iléa doet in niets onder qua uitdagende schoonheid. Haar wit gouden lichaam is bedekt met een mat zwarte PVD laag, dat in fel contrast staat met de sprankeling van 970 diamanten. Deze opvallende combinatie van licht en duisternis omschrijft Baume & Mercier?s onbetwistbare creativiteit in het ontwerpen van High Jewelry dameshorloges.


klik aan voor een uitvergroting van de iléa met 970 diamanten...De adembenemende iléa is een levendig voorbeeld van niet enkel het creëren van onnavolgbaar design, maar ook van de vakkennis van de horlogemaker, sinds 1830. Ieder jaar geeft Baume & Mercier carte blanche aan haar Design Studio team om met een gelimiteerd model uit te pakken. Dit jaar viel de eer (weer) toe aan Baume & Mercier ontwerpster Sabine Rochat, die haar eerste iléa uit 2008 aan een zogenaamde make-over onderwierp. Onverschrokken legde ze in haar ontwerp een zwarte laag PVD over het wit gouden horloge, om zo de helderheid van Top Wesselton briljanten nog meer tot hun recht te laten komen.


Romeinse cijfers en de Baume-Mercier merknaam zweven als het ware op een saffierglas, gebed tussen de diamanten wijzerplaat en het bovenste saffierglas. Voor deze uitgave is de diameter van de kast vergroot tot 34mm (in vergelijking tot het eerste iléa horloge, waarvan de kast 30mm is), om zodoende het mechanische uurwerk van voldoende huizing te voorzien. Het uurwerk, waarvan de rotor in hetzelfde mat zwart is bewerkt als de kast, is te bewonderen door het venster aan de onderzijde. Bijzonder is ook de afwerking van het horlogebandje; gebogen saffierglas beschermt niet enkel de stenen, maar benadrukt tevens de elegante golving van de band.Elk hoekje en kantje van deze schat rond de pols is bezet met diamanten, desondanks is dit kunststuk alles behalve ?over the top?. De strakke belijning en vloeiende vorm van de kast en band, houden het geheel perfect in balans. We kunnen besluiten dat het oogverblindende iléa High Jewelry horloge wederom een schitterend voorbeeld is van de combinatie schoonheid en techniek, eigen aan Baume & Mercier.


© Horloge.info door Mylène Koppyn