Tissot presenteert op Baselworld met de Sailing-Touch (verkrijgbaar in een dames en een herenuitvoering) een functioneel regatta horloge voor zeilers. Meteorologische verwachtingen, een getijden calculator en een regatta countdown voeren de uitgebreide lijst van functies aan, allemaal bereikbaar door het aanraken van het touchscreen saffier glas. Het maritieme thema van de Sailing-Touch Gent wordt nog eens onderstreept door innovatieve design elementen.

Door het unieke touchscreen glas licht aan te raken, kan de drager of draagster gemakkelijk door diverse functies van de Tissot Sailing-Touch navigeren. Belangrijke informatie die elke zeiler kan gebruiken is zo eenvoudig opvraagbaar. Er is een praktische functie voor het tonen van voorgaande weercondities, het vaststellen van weerpatronen en aan de hand van relatieve druk het geven van een weersverwachting. Een getijden calculator, een snelheidsmeter, een kompas, twee afzonderlijke alarmen, twee tijdzones, een eeuwigdurende kalender en achtergrondverlichting maken van het horloge een onmisbaar instrument voor elke zeiler.


Tissot Sailing-Touch LadyQua uiterlijk is het herenmodel beschikbaar met een zwarte, zilveren of marineblauwe wijzerplaat, en met een rode, zilveren of marineblauwe lunet. Voor de ?Gent? kan men verder kiezen uit twee soorten rubberen band of een stalen band. Het damesmodel heeft een gelakt witte wijzerplaat met een azuurblauwe lunet en een wit rubberen band. Daarnaast zijn de urenmarkeringen op de wijzerplaat van de Lady gemaakt van 18 Top Wesselton diamanten en een grotere diamant bovenaan de lunet. Beide horloges zijn waterdicht tot 100 meter.


Voor meer informatie over Tissot zie www.tissot.ch.