Tissot introduceerde de rock watch collectie in 1985: het eerste stenen horloge ter wereld. De ronde kast van deze horloges was gemaakt uit een stuk Zwitsers gesteente en huisveste een quartzuurwerkje. Het bijzondere aan deze horloges was dat de kasten miljoenen jaren oud waren én per stuk werkelijk uniek. Elk exemplaar zag er anders uit, door de sporen van mineralen en halfedelstenen die in het gesteente aanwezig waren. Sommige waren daardoor egaal van kleur, andere weer gevlekt.
De collectie bestond uit allerlei kleuren, van groen en beige tot bordeauxrood, wit en antraciet. Alle horloges hadden een fraai, zacht lederen bandje. Dit was aan weerszijden van de kast bevestigd aan een T-vormig uiteinde, dat weer onderdeel was van de bodemplaat die tegen de onderzijde van de gladde, ronde kast is geschroefd. De wijzers waren gekleurd: een gele (uren) en een rode (minuten) wijzer. Later werden ook andere kleuren toegepast, bijvoorbeeld lichtblauw en donkerblauw en een roomwit exemplaar.
De Rock Watch collectie was uitermate succesvol, en werd uitgebreid tot de collectie ‘Jewels of Nature’, waarbij halfedelstenen, basalt, parelmoer (Pearle Watch, 1987), koraal en schelp als wijzerplaat werden toegepast. Ook de prijsstelling was belangrijk voor het verkoopsucces. Tissot hield de prijs betaalbaar, terwijl daar een gegarandeerd werkelijk uniek product tegenoverstond. Tissot herhaalde dit concept in 1988 met het eerste polshorloge met houten kast ooit, de Tissot Wood Watch. Dit horloge zag er exact hetzelfde uit als zijn stenen broer.
Tissot heeft een reputatie op het gebied van originaliteit. Deze concepten, waarbij andere materialen werden toegepast, passen bij het merk, dat zo een kleurrijke comeback maakte na het quartzdal. Beide Tissot concepten vonden veel navolging. Tot op de dag van vandaag zijn er stenen en houten horloges te koop. Met name hout wordt veelvuldig toegepast, tot en met houten schakelarmbanden aan toe.
Tissot is al lang geleden gestopt met de productie van zowel steen als hout. Wie goed zoekt, kan nog mooie exemplaren vinden. Internationale horlogeverzamelaars en Lapidaristen (stenenverzamelaars) betalen voor goede exemplaren tussen de ? 75,- en ? 150,-. Voor uitvoeringen met kasten uit zeldzamer materiaal betalen ze ook wel meer.