Omega lanceert de Hour Vision Blue ? een speciale uitgave van de Omega De Ville Hour Vision met Co-Axiaal uurwerk ? waarmee het Zwitserse horlogemerk Orbis International steunt, een organisatie die strijdt tegen vermijdbare blindheid. Samen met merk ambassadeur en acteur Daniel Craig, geeft Omega zo een impuls aan het werk van Orbis International en zijn Flying Eye Hospital.

Omega zal uit de opbrengst van de verkoop van de Hour Vision Blue minimaal één miljoen dollar overmaken aan Orbis. Daniel Craig (bekend van onder andere zijn rol als James Bond) zal een Flying Eye Hospital bezoeken om aandacht te vragen voor het waardevolle werk van Orbis en meer mensen bewust te maken van hun eigen rol in de voorkoming van blindheid.


De Hour Vision Blue is een stralende uitvoering van Omega?s Hour Vision, met de zijdelings 360° doorzichtige kast. Tussen het stalen frame van de 41 millimeter brede kast zit een saffierglazen rand, waardoor het revolutionaire Co-Axiale kaliber 8500 uurwerk vanaf alle zijkanten kan worden bekeken. Daarnaast heeft het horloge een saffierglazen zichtbodem zodat het uurwerk ook van onder is te bewonderen. Het manufactuur uurwerk is officieel chronometer gecertificeerd; een bewijs van uiterste precisie en prestaties.
klik aan voor een grote afbeelding van de Omega Hour Vision BlueOmdat het echappement van het uurwerk over drie verschillende niveaus is verdeel, kan de urenwijzer los van de minuten- en secondewijzer worden versteld, wat voor mensen die veel reizen (maar ook bij wisseling van winter- en zomertijd) een handige functie is.


Het bijzondere aan de Hour Vision Blue is natuurlijk de zonnestraalmotief geslepen blauwe wijzerplaat, die speciaal voor dit model is ontworpen. De wijzerplaat heeft op 3 uur een datumvenster en boven de wijzerplaat draaien de van 18 karaat wit goud gemaakte wijzers. De Omega Hour Vision Blue zal tijdens Baselworld (van 24 t/m 31 maart a.s.) worden gepresenteerd en heeft een adviesprijs van ? 5.100,-. Zie Omegawatches.com voor verkooppunten en Horloge.info/Omega voor meer informatie en nieuws over Omega.