Het Duitse merk Haemmer werd in 2007 opgericht midden in de Duitse Ruhrpott (het Ruhrgebied) door Holger Bohne en de uit Nederland afkomstige Jeroen Opdam. De twee mannen, die samen al jarenlang in de horloge-industrie werkzaam zijn, keken goed naar waar de mode om vroeg. En zo ontstond Haemmer.

De horloges van Haemmer vallen op door de afmeting (45 of 50 millimeter) en het extravagante oversized design, dat hier en daar bekend voorkomt. Deze combinatie van stijlen en de goede prijs / kwaliteitverhouding, maken van de Haemer horloges een aantrekkelijk modeaccessoire, met lijnen die bedoeld zijn voor mannen maar ook voor vrouwen. Goed nagedacht is over de positionering van de kroon, die bij grotere horloges vaak onprettig in de pols kan drukken. Door deze aan de linkerkant van de horlogekast te plaatsen is dat probleem uit de wereld.

Haemmer Xenia DHC-01

De horloges zijn allemaal gemaakt van staal, in sommige gevallen met IP coating en Swarovski kristallen, hebben gehard mineraal glas en zijn er in quartz en automatisch mechanische uitvoeringen met uurwerken van Miyota (Citizen). Hæmmer horloges kosten tussen de ? 199,- en ? 349,- euro.