TW Steel is dit jaar alweer voor het vijfde jaar aan de Dakar Rally verbonden, als sponsor van prominente deelnemers. Drie grote namen reden zondag letterlijk met TW Steel weg: Tim Coronel, Koen Wauters en Hans Bekx. De laatste is helaas afgevallen, maar Coronel en Wauters zitten nog volop in de race!

Voor de gelegenheid heeft Nederlands grootste horlogemerk natuurlijk gelimiteerde horloges uitgegeven. Zowel de Limited van Tim Coronel als Koen Wauters (ook bekend als zanger van de band Clouseau) is gebaseerd op een TW Steel Canteen Style horloge – uit de collectie die samen met de autosport het DNA van TW Steel vormt. Door gebruik te maken van een nieuw procedé zandstralen, is de stalen kast van de Dakar Limiteds extra avontuurlijk. Ook de nagels en de sluiting van de robuust lederen band hebben deze behandeling gekregen en trekken zo het thema door. Het geharde mineraal glas laat de tijd duidelijk af lezen via de oranje accenten op de donkere wijzerplaat. De link met de rally is compleet door de ingebouwde precisie chronograaf in combinatie met een tachymeterschaal, waardoor snelheid gemeten kan worden. De TW Steel Dakar Limited Editions zijn leverbaar in 45 & 50 millimeter.


De TW 877 (45 mm) en TW 878 (50 mm) zijn de referenties van de tot 350 stuks gelimiteerde Coronel Dakar Limiteds, die ? 349,- kosten. In België zullen de 250 stuks van de TW 879 (45 mm) en de TW 880 (50 mm) met de signatuur van Koen Wauters op de kastbodem vast snel uitverkocht raken ? ook deze horloges kosten ? 349,-. De horloges zijn vanaf maandag 10 januari bij officiële TW Steel dealers verkrijgbaar.


Kijk voor meer nieuw en informatie over TW Steel horloges op Horloge.info/TW Steel of www.twsteel.com.