Het Duitse horlogemerk Marcello C moet aan de typisch Nederlandse gewoonte hebben gedacht het jaar met een verfrissende duik te beginnen toen ze besloten 1 januari als lanceringsdatum voor hun Hydrox modellen te kiezen. De verfrissende duikers zijn eigenlijk niet in hun element in deze koude tijd, maar de vormgeving van de horloges geeft menig duikhorloge liefhebber toch een warm gevoel.

De massief stalen Hydrox is er in 4 uitvoeringen. Twee keer met gepolijst stalen kast met rode accenten, waarbij het verschil de kleur van de Superluminova C3 in de indexen is: zwart of wit. Zwart is een opvallende keuze omdat men dat niet met lichtgevendheid in verband brengt, maar dat is het toch echt. In het donker tenminste. De horloges hebben beide een gepolijst stalen band met vouwsluiting met duikverlenging.
Marcello C. Hydrox 2024.4De andere twee modellen zijn met een laag PVD zwart gemaakt. De 43 millimeter brede horloges hebben opvallend contrasterende kleuren oranje of turkoois, dat tot in de eenzijdig draaiende duikringen doorloopt. Ook de geschakelde stalen banden zijn met PVD gezwart, tot aan de duikverlenging toe.


Alle vier modellen (referenties 2024.1 t/m 2024.4) zijn tot 300 meter waterdicht, hebben ontspiegeld saffierglas en een automatisch ETA 2824.2 uurwerk onder een geschroefde stalen bodem. De Hydrox kost tussen de ? 1.000,- en ? 1.200,-. Zie voor verkooppunten en meer informatie over het merk www.marcelloc.de.