Sea Shepherd Conservation Society werd in 1977 in Vancouver door kapitein Paul Watson opgericht. De organisatie heeft naar eigen zeggen als doel alle zeezoogdieren te beschermen en de illegale walvisvangst en de zeehondenslachting onmiddellijk te stoppen. Nicolas Jeanson, de man achter milieuvriendelijk horlogemerk Tempvs Compvtare ? en zelf ook enorm begaan met het wel en wee van de natuur om ons heen ? helpt de organisatie een handje met de uitgave van de ?Sea Shepherd Watch?.

Hoewel het horloge nog in de ontwikkelingsfase zit, zijn de eerste afbeeldingen veelbelovend. Het 47 millimeter grote horloge heeft een zwart PVD gecoate stalen kast (qua ontwerp lijkend op het eerste Tempvs Compvtare horloge SharkWatcher, die ook tijdens de GTE zal worden gepresenteerd) die tot 200 meter waterdicht is. Het horloge ? met chronograaffunctie en erg stoere duikring ? draagt het logo van Sea Shepherd: het doodshoofd op de subwijzerplaat van de chronograaf-minutenteller en de herdersstaf en neptunusvork (drietand) als wijzers.


Tempvs Compvtare Sea Shepherd Watch en de Ady GilMet enige fantasie heeft het horloge van Tempvs Compvtare wel wat weg van de Ady Gil, een boot uit de vloot van Sea Shepherd die 5 januari jongstleden werd overvaren door een Japanse walvisvaarder. De botsing heeft voor nogal wat opschudding gezorgd, waarbij zowel de walvisvaarder als Sea Shepherd elkaar de schuld geven van de aanvaring. Op Youtube zijn filmpjes van beide zijden van het conflict te zien.


De horloges van Tempvs Compvtare worden in ieder geval gemaakt met het milieu in gedachte. Zo worden de horloges geheel ontworpen, geproduceerd en geassembleerd in de omgeving van Neuchatel om zo transport en CO2 uitstoot tot een minimum te bepreken en zijn de horlogebanden vrij van dierlijke producten (zoals leer). Een deel van de opbrengst van de Sea Shepherd Watch ? die in een oplage van 100 stuks wordt gemaakt en rond de ? 6.500,- gaat kosten ? gaat naar Sea Shepherd.


De Tempvs Compvtare Sea Shepherd Watch zal aan het einde van de Geneva Time Exhibition (een beurs voor onafhankelijke horlogemerken, gehouden van 17 t/m 22 januari, die samenvalt met de SIHH) officieel worden gepresenteerd.