Het nieuws van Baume & Mercier tijdens de SIHH 2010, is de uitbreiding van de Classima Executives lijn met vijf nieuwe modellen. De klassieke collectie, die zich vooral richt op de zakenman van vandaag, is verrijkt met een aantal interessante horlogetechnische functies en twee modellen met moderner materiaalgebruik, die daardoor minder klassiek ogen.

Met de nieuwe ?Classima Executives XL? collectie, trakteert Baume & Mercier de liefhebbers van traditioneel horlogemaken op drie klassieke high-end modellen, voorzien van mechanische uurwerken met diverse complicaties en elegante details. De horloges hebben witte of zilverkleurige wijzerplaten die fijn ?grain d?orge? geguillocheerd zijn. De nieuwe modellen hebben een kastdiameter van 42 millimeter en komen aan een zwarte alligatorlederen band.


Classima Executives XL Dual Time Chronograph Classima Executives XL Dual Time Chronograph (ref. 8851)

Deze klassiek elegante chronograaf heeft een tweede tijdzone-aanduiding via een extra centrale wijzer met rode pijlpunt, die langs een 24 uurs schaal rond de rand van wijzerplaat beweegt. De stalen kast omvat de witte wijzerplaat met opgelegde Rhodium vergulde Romeinse cijfers en indexen. Op zowel de kroon als de wijzerplaat komt het onderstreepte Phi symbool (Φ) terug, dat Baume & Mercier als logo gebruikt.  De chronograaf ? met centrale seconde, 30 minuten bij 12 uur en (halve) uren bij 6 uur – wordt aangestuurd door een automatisch ETA (Valjoux) 7754 uurwerk.


Classima Executives XL Open Balance & Power ReserveClassima Executives XL Open Balance & Power Reserve (ref. 8869)

Dit model is voorzien van een Soprod 9040, een highend uurwerk met fraaie afwerking. De opening in de zilverkleurige wijzerplaat bij 12 uur toont de schommeling van de balans, terwijl de gangreserve van het automatische uurwerk bij 6 uur kan worden afgelezen via een 18 karaat roodgouden wijzer. De markeringen en Romeinse cijfers van de indexering rond de wijzerplaat is zwart, net als de wijzers die er boven ronddraaien. Het horloge heeft saffier glas, zowel boven de wijzerplaat als in de zichtbodem. Door de zichtbodem kan de met ?Côtes de Genève? versierde rotor en het uurwerk worden bekeken.


Classima Executives XL Chronograph & Complete Calendar Classima Executives XL Chronograph & Complete Calendar (ref. 8870)

Een prachtig afgewerkte klassieker met volledige kalender (datum via een 18 karaat gouden centrale wijzer, dag en maand door vensters bij 12 uur en maanfase bij 6 uur), 24 uurs tijdsaanduiding bij 9 uur en chronograaf ? via het bekende automatische ETA (Valjoux) 7751 uurwerk. De kleurstelling van de zilverkleurige wijzerplaat met zwarte en gouden wijzers is goed gekozen. De circulair gegraveerde subwijzerplaten steken mooi af tegen het ?grain d?orge? geguillocheerde centrum. De chronograaf heeft een centrale secondewijzer, een 30 minutenteller bij 12 uur en (halve) uren bij 6 uur. Het horloge heeft saffier glas en een saffierglazen zichtbodem waardoor het uurwerk zichtbaar is. De kroon draagt vol trots het Phi logo van Baume & Mercier.


De nieuwe ?Classima Executives Magnum XXL? modellen vormen een afwijkende lijn binnen de ? tot nu toe ? klassieke Classima Executives collectie. De 44 millimeter brede Magnum XXL horloges zijn uiterlijk stoerder en ogen modern en sportief door het gebruik van gepolijst en gezandstraald staal en staal voorzien van PVD coating. Ook het gebruik van lichtgevend materiaal in de wijzers en urenmarkeringen tegen de achtergrond van de zwarte wijzerplaten en de gebruikte zwart rubberen banden doen deze horloges enigszins uit de Classima Executives toon vallen.


Classima Executives Magnum XXL Chronograph (ref. 8852)

Classima Executives Magnum XXL ChronographDeze mechanische chronograaf met ETA (Valjoux) 7753 uurwerk heeft een gepolijste en gezandstraalde XXL (44 millimeter) stalen kast met geprofileerde chronograaf drukkers. De geschroefde kastbodem en kroon zorgen voor een waterdichtheid tot 200 meter. De zwarte wijzerplaat is voorzien van vastgeklonken Rhodium vergulde markeringen die voorzien zijn van Super-LumiNova ® lichtgevend materiaal. Ook de uitgestoken wijzers zijn voorzien van Super-LumiNova®, waardoor de afleesbaarheid van het horloge optimaal is. Verder heeft het een datumvenster bij 6 uur en een kleine secondewijzer bij 9 uur. De chronograaf telt de seconden centraal op, de minuten worden bij 3 uur bijgehouden en de (halve) uren bij 6 uur.


Classima Executives Magnum XXL Chronograph Black PVD SteelClassima Executives Magnum XXL Chronograph Black PVD Steel (ref. 8853)

Dit is eigenlijk hetzelfde horloge als het bovenstaande, maar dan met een PVD coating over de gepolijste en gezandstraalde stalen kast en drukkers. Het ontbreken van de (halve) uren chronograafteller bij 6 uur is geen gevolg van het gebruiken van een ander uurwerk (want ook dat is een ETA (Valjoux) 7753), de wijzer en subwijzerplaat voor de aanduiding ervan zijn gewoon weggelaten. Dit geeft de Classima Executives Magnum XXL Chronograph Black PVD Steel gek genoeg toch een heel ander aanzien, vooral de wijzerplaat ? achter het ontspiegelde saffierglas ? lijkt meer in balans. Hoewel het ? samen met de versie zonder PVD coating ? een vreemde eend in de Classima Executives collectie lijkt, is het wel een zeer fraai horloge.


Voor meer informatie over Baume & Mercier en verkooppunten, kunt u de website www.baume-et-mercier.com bezoeken.