Het Duitse horlogemerk Nomos uit Glashütte presenteert een gelimiteerd uitgave van het iconische model Tangente: de Gerrit 1918 als ode aan Gerrit Rietveld. Het horloge is speciaal voor de Nederlandse markt gemaakt en valt nog net samen met het Rietveldjaar, dat tot 30 januari 2011 loopt.

De inspiratie voor de Tangente Gerrit 1918 is gevonden in de rood-blauwe leunstoel die de Nederlandse architect, grafisch ontwerper en meubelontwerper in 1918 presenteerde en waarvan het design voor die tijd volkomen revolutionair was. Net als bij de stoel is bij het horloge het lijnenspel van verbluffende eenvoud en schoonheid en komen de kleuren zwart, rood, geel en blauw terug op de wijzerplaat ? zonder deze optisch te verstoren.


Het speciale model van Nomos is voorzien van het met de hand op te winden manufactuur uurwerk Alpha, wat goed te zien is door de saffierglazen zichtbodem. Van het 35 millimeter brede horloge zijn slechts 24 stuks gemaakt. De Nomos Tangente Gerrit 1918 kost ? 1.180,-. Zie voor verkoopinformatie www.timecompany.nl. Voor meer informatie en nieuws over Nomos zie Horloge.info/Nomos-Glashütte.