IWC (International Watch Company) kwam in 1936 met haar eerste speciaal voor de luchtvaart ontwikkelde polshorloge. Het uurwerk was beschermd tegen magnetische velden, temperatuurschommelingen en plotselinge drukverschillen en het glas was praktisch onbreekbaar. Nu, 75 jaar later, is er de nieuwste uitvoering: de automatische IWC Big Pilot Perpetual Calendar Limited Edition, uitgevoerd in staal, met oranje accenten en bovendien met een eeuwig durende kalender. En in de Benelux exclusief verkrijgbaar bij Ace Juweliers.

IWC ontwierp de ?boutique only? special in beginsel uitsluitend voor de eigen boetieks, maar vanwege het 35-jarig bestaan van Ace Juweliers maakte IWC een uitzondering. Eigenaar van Ace & Dik Juweliers Alon Ben Joseph: ?Doordat wij verschillende IWC shop-in-shops hebben, hebben wij een heel sterk partnerschap met IWC. IWC wilde ons daarom graag helpen om op een unieke manier ons jubileum te vieren. Het is zeer bijzonder dat wij dit model exclusief mogen verkopen in de Benelux en de Scandinavische landen. Het horloge heeft immers nooit in de standaard collectie gezeten.?


klik voor een grotere afbeeldingDe Big Pilot Calendar kenmerkt zich door de lederen band, stalen kast en eeuwig durende kalender. Alon Ben Joseph: ?Wat zo mooi is aan deze combinatie: IWC bracht als een van de eerste horlogemakers pilotenhorloges op de markt. De originele Big Pilot was een iconisch stuk uit de jaren dertig en veertig, in essentie bedoeld voor piloten ? die navigeerden immers op tijd. Zo?n eeuwig durende kalender ingesteld tot het jaar 2500 is uniek, IWC heeft daar patent op. De maanstand, maand, datum, dag en het jaartal in vier cijfers zijn van de wijzerplaat af te lezen.? De Limited Edition komt bij Ace in een speciaal voor het jubileum gemaakte watchwinder van SwissKubik.


De IWC Big Pilot Perpetual Calendar Limited Edition is in een oplage van slechts 250 stuks gemaakt. Ace heeft er 5 gekregen die in de offline winkel Ace & Dik (Van Baerlestraat 46, Amsterdam) en de online Ace eBoutique te bewonderen zijn. Het horloge kost ? 22.100,-. Zie voor meer informatie en nieuws over IWC Horloge.info/IWC of kijk op www.iwc.com.