Esprit bestaat sinds 1968, toen het echtpaar Susie Russell en Doug Tompkins hun entree maakten in de Amerikaanse modewereld. Al sinds 1994 maakt Esprit ook horloges, maar de herenhorloges voor de winter van 2011 mogen misschien wel tot de meest stoere lijn in de geschiedenis van het merk worden gerekend.

De horloges van Esprit zijn het niveau van modeaccessoire technisch allang ontstegen. Horloges gemaakt van roestvrij staal, met secure uurwerken en een hoge afwerkingsgraad maken van Esprit horloges partners voor meer dan één seizoen en sommige modellen zijn zo heuse klassiekers geworden. Ieder seizoen zijn er natuurlijk nieuwe modellen in nieuwe vormen, materialen en kleuren, maar hoe ze er ooEsprit Athletic Black met stalen bandk uitzien: ze zijn altijd functioneel, up-to-date en innovatief. En dit keer zijn ze dus bovendien stoerder dan ooit.


Voor de masculiene sportman creëerde Esprit de Athletic Black. De 50 millimeter grote kast onderscheidt onmiddellijk de mannen van de jongens! Het model is waterdicht tot 100 meter en heeft een roterende duikring met minutenindexering. Een 26 millimeter brede krokoprint band met crèmekleurig stiksel onderstreept het avontuurlijke karakter, maar er kan ook worden gekozen voor een sportief stalen band met vouwsluiting. De Athletic Black (met een winkelverkoopprijs van ? 149,90 tot ? 159,90) wordt vervolmaakt door een chronograaf en datumaanduiding.


De Esprit Octo balanceert qua look ? en afhankelijk van de uitvoering ? tussen krachtig en sportief. Deze robuuste tijdmEsprit Octo driewijzermodeleter heeft een flinke achthoekige bezel die met grote schroeven aan de kast lijkt gedraaid. Het 45 millimeter brede model is verkrijgbaar als chronograaf met stalen kast (foto bovenaan), PVD zwart stalen kast of rosé- goudkleurige stalen kast en in een driewijzer uitvoering met zilveren of zwartgeblokte wijzerplaat met grote datumdisplay. De banden zijn van staal of ruw kalfsleer en de horloges kosten ? 99,90 in de driewijzer uitvoering of tussen de ? 149,90 en ? 159,90 voor de chronograaf.


Tijdloos sportief is de Esprit Velocity. Velocity is leverbaar als chronograaf of als driewijzer horloge. Beide exemplaren hebben een zwarte, aluminium duikring met minutenindexering. De waterdichtheid tot 100 meter en de grote lichtgevende wijzers maken van de Velocity een ideale partner bij een duik in het diepe. Esprit Velocity chronograafHet driewijzer-model heeft een extra grote datumaanduiding en is verkrijgbaar met een zwarte of zilverkleurige wijzerplaat en een stalen of lederen band. De chronograaf heeft een naar keuze zilverkleurige of zwarte wijzerplaat met in het centrum een carbon look. Ook dit horloge kan aan een stalen of lederen band worden verkregen. Beide modellen meten 45 millimeter in diameter. De Velocity met 3 wijzers kost (afhankelijk van de uitvoering) ? 109,90 tot ? 119,90. De Chronografen kosten tussen de ? 149,90 en ? 159,90.


Zie voor meer informatie over Esprit Horloge.info/Esprit.