Het prestigieuze Zwitserse horlogehuis Parmigiani en het exclusieve automerk Bugatti werken al tien jaar samen. De samenwerking resulteerde in enkele zeer fraai horloges, opgedragen aan modellen van de producent van ?s werelds duurste straatauto?s. Vorig jaar werd er een nieuw horloge aangekondigd, dat nu ook eindelijk te koop is: de Parmigiani Bugatti Super Sport!

De naam, wijzerplaat en kast van dit superhorloge zijn geïnspireerd op de superauto Bugatti Veyron Super Sport. De kast is gemaakt van gesatineerd wit goud, met aan weerszijden de horlogeband die gemaakt is door modehuis Hèrmes. In het horloge huist het automatische kaliber PF 372 uurwerk met een gangreserve van 10 dagen (afleesbaar op de ?rug?), dat geheel ontwikkeld is door het Zwitserse horlogehuis.


Bugatti Super Sport van Parmigiani


De componenten van het uurwerk zijn op een verticale as geplaatst, net als bij de motor van de auto, waardoor de tijd schuin aan de voorzijde van het opmerkelijk vormgegeven horloge kan worden afgelezen. En dat is op zich best praktisch voor de bestuurder van een auto die ruim 430 kilometer per uur haalt, want zo hoeft deze zijn hand niet van het stuur te halen om te zien hoe laat het is.


de auto bij het horloge: de Bugatti Veyron Super Sport


De Bugatti Super Sport van Parmigiani is als limited edition verkrijgbaar; er worden (net als van de auto) slechts 30 exemplaren gemaakt. De prijs van het horloge is ? 210.000,-, de bijbehorende auto kost ? 2.150.000,-. Kijk op Parmigiani.ch en Bugatti.com voor meer informatie en verkooppunten.