Horlogemagazine Horloge.info heeft op 1 november het statistische jaar er op zitten en maakt dan altijd de balans op. Net als alle voorgaande jaren kende het bezoek aan Horloge.info weer een flinke stijging: over de periode 1 november 2010 tot en met 31 oktober 2011 werd Horloge.info 356.650 keer bezocht. Afgezet tegen de 316.035 bezoeken het jaar ervoor heeft Horloge.info het dus wederom goed gedaan. Dat is niet alleen goed nieuws voor Horloge.info, maar ook voor horlogemerken en bedrijven die Horloge.info steunen.

Achter de schermen van Horloge.info draait Google Analytics, een betrouwbare bron om er achter te komen hoeveel bezoekers een website trekt, waar deze mensen vandaan komen en waar ze naartoe gaan. Bij statistieken is het begrip van een aantal termen van belang om ze juist te kunnen lezen. Een website heeft bezoeken, bezoekers en pageviews. De ?bezoeken? zijn het belangrijkst, aan de hand hiervan kan worden opgemaakt hoeveel keer een website is bezocht. Horloge.info werd tussen 1 november 2010 en 31 oktober 2011 356.650 bezocht. Feestmaand december was (net als ieder jaar) een topmaand en we noteerde toen ook een recordaantal van 35.137 bezoeken. Afgelopen oktober was voor 2011 de beste bezochte maand tot nu toe, wat wijst op mooie cijfers de komende maanden.De term ?bezoekers? is ook van groot belang, hiermee kan worden gemeten hoe groot het bereik van een website is. Horloge.info had 220.818 unieke bezoekers in de afgelopen 12 maanden (197.474 het jaar daarvoor) ? afgezet tegen het aantal bezoeken een fors aantal. Dan zijn er nog de pageviews, die nog wel eens per ongeluk als ?bezoekersaantallen? worden opgedragen. Pageviews zijn echter de paginaweergaves van een website. Een bezoeker die tijdens een bezoek door een website ?bladert?, zorg per bezochte pagina voor een view en kan zo dus voor vele pageviews per bezoek verantwoordelijk zijn. Horloge.info had 887.329 pageviews.


Horloge.info dankt een flink deel van de bezoekers aan de zeer goede en zeer diepe indexering in zoekmachine Google. Zo is Horloge.info de enige niet-winkel in de top 10 van Google bij het zoeken op woorden als ?horloge? en ?horloges?. Een fors aantal bezoekers kom ook direct op een specifieke pagina binnen de website binnen en niet op de homepage. De lezer bezoekt direct de pagina met de gezochte info(rmatie) over een horloge(merk), waarmee het doel van Horloge.info is bereikt.


Horloge.info heeft sinds vorig jaar een partner-systeem, waarin een flink aantal horlogemerken participeren. Dit partnerprogramma zorgt ervoor dat merken en hun verkooppunten gedurende het jaar optimaal naar voren komen op Horloge.info. Het al jaren groeiende succes van Horloge.info en het partnerprogramma gaan zo hand in hand.


Voor meer informatie over Horloge.info kunt u contact opnemen met de uitgever van Horloge.info: De Keizer Media, via telefoonnummer 010 – 241 76 29.