Voor de tiende keer organiseert horlogetijdschrift 00/24 Horloges de verkiezing van het ?Horloge van het Jaar?. Was het tot nog toe een verkiezing waarop het publiek geen invloed had, omdat een 10-koppige jury de winnaars in vijf categorieën kozen, kunnen nu ook lezers van het blad en bezoekers van de website invloed uitoefenen.

Tijdens de horlogeverkiezing wordt in vier categorieën herenhorloges en één categorie dameshorloges de eervolle vermelding ?Horloge van het Jaar? verdeeld. Op de website van het blad staan ruim 100 horloges, waarop in een voorverkiezing gestemd kan worden. Deze longlist is gemaakt op basis van door fabrikanten en importeurs ingestuurde nominaties. Aan de hand van stemmen van de juryleden en alle via de website uitgebrachte stemmen (samen tellend als één jurylid), worden er per categorie 5 horloges op een shortlist geplaatst.


De horloges op de shortlist zullen half april dan weer door alleen de jury tijdens een speciale bijeenkomst bekeken en beoordeeld worden. Zo worden tenslotte de vijf winaars gekozen. Via de Engelstalige website van het tijdschrift kunt u uw stem uitbrengen op uw favoriete horloge per categorie.