De Julius Costruca is de allernieuwste creatie van het Belgische horlogemerk Steffen. Van dit unieke horloge worden er slechts 88 stuks geproduceerd en wereldwijd verkocht, allemaal met certificaat.

In veel culturen en religies staat het getal 8 symbool voor geluk, welvaart en zelfs perfectie. Vaak wordt dit getal magische krachten toegeschreven. Ook in de wetenschap keert dit bijzondere getal regelmatig terug en in de wiskunde staat het ? weliswaar op zijn kant ? symbool voor oneindigheid. De oneindigheid in deze vloeiende vorm prikkelt de emotionele mens die graag het verband legt met oneindige liefde en oneindige schoonheid.


De Steffen Julius Costruca heeft een in Zwitserland zeer nauwkeurig uitgewerkt geskeleteerd uurwerk dat zowel van de wijzerplaatzijde als door de zichtbodem ?doorzien? kan worden. Intekening op de tot 88 stuks gelimiteerde Julius Costruca is mogelijk via de dealers van Steffen die te vinden zijn via www.steffen.be. Het horloge is vanaf februari verkrijgbaar voor een prijs van ? 2.850,-.


Steffen zal in 2009 ook op Baselworld aanwezig zijn in hal 2.0, stand E07.