Om haar vooruitstrevende rol op het gebied van mechanische chronografen te benadrukken komt Eberhard & Co met een zeer fraaie uitbreiding van de collectie, de Extra-Fort Rattrapante 18K Edition Limitée.

Een chronograaf met rattrapante functie is een chronograaf waarbij onder de centrale chrono-secondewijzer een tweede secondewijzer vrijwel onzichtbaar meedraait. Bij het indrukken van één van de drukkers, in het geval van de Extra-Fort Rattrapante van Eberhard & Co de drukker bij de 8 uur positie, blijft de onderste secondewijzer stilstaan terwijl de bovenste door blijft lopen. Hierdoor is het mogelijk tussentijden te meten. Bij het opnieuw indrukken van de drukker bij de 8 verbergt de onderste secondewijzer zich weer onder de bovenste. Via de drukkers bij de 2 en 4 uur positie zijn de ?normale? functies van de chronograaf te bedienen.


Dit bijzonder fraaie horloge is uitgevoerd met een gemodificeerd automatisch chronograaf kaliber Valjoux (ETA) 7750 uurwerk dat door de saffierglazen zichtbodem goed te bewonderen is. De kast is gemaakt van 18K roségoud en is vanzelfsprekend voorzien van saffierglas. Van dit model worden wereldwijd slechts 121 stuks uitgebracht. De winkelverkoopprijs is ? 16.320,-. Verkoopadressen zijn verkrijgbaar via Time Company.