Sportievelingen van Edox, Sinn en Tutima

De poolrenner, de speloncoloog en de zoutwaterzwemmer

Tutima M2 Coastline cover

Er waren eens, in een land hier niet al te ver vandaan, drie sportievelingen van Edox, Sinn en Tutima. En die drie waren heel verschillend want de één was speloncoloog, de ander zoutwaterzwemmer en de derde een poolrenner. Maar wat ze gemeen hadden is dat ze alle drie tegen een stootje konden. En ze tikten nog lang en gelukkig.

Edox N-Pole 42.195 Limited Edition – de poolrenner

Edox N-Pole 42.195 Limited Edition

Edox N-Pole 42.195 Limited Edition

Deelnemers aan de Noordpoolmarathon hebben te maken met verschillende uitputtende beproevingen. Ten eerste is het de afstand van 42 kilometer en 195 meter die ook onder perfecte weersomstandigheden op een biljartvlak asfaltparkoers niet voor iedereen is weggelegd. Vervolgens is er het ijskoude gegeven dat de ondergrond van Noordpoolmarathon op een zeer onregelmatige ondergrond van ijs wordt gehouden. Tenslotte is de extreme vrieskou ook niet bepaald gunstig voor een gecontroleerde ademhaling. Gelukkig heeft Edox een horloge ontworpen om de ongemakkelijkheden iets te verzachten. De N-Pole 42.195 Limited Edition heeft geen mechanisch uurwerk in de robuuste 45 mm kast met keramische duikring, maar een Edox 102 quartz-uurwerk met veel minder bewegende delen. Bewegende onderdelen kunnen net als uitstekende mensonderdelen bevriezen! In het hoogst onwaarschijnlijke geval dat een Noorpoolrenner door het ijs zakt, is het goed te weten dat de chronograaf waterbestendig is tot 500 meter. Uitgebracht in een beperkte oplage van 300 horloges.

Voor meer informatie: www.edox.ch

Sinn 936 – de speloncoloog

Sinn 936

Sinn 936

Het in Frankfurt gevestigde horlogehuis Sinn Spezialuhren presenteert met de 936 een innovatieve bi-compax chronograaf met 60 onderverdelingen op de minutenschaal. Dit stalen model is uitgerust met de eigen Tegiment-technologie van het merk dat het uurwerk beschermt tegen magnetische velden. De subdial voor de verstreken minuten is gepositioneerd op 3 uur terwijl de teller voor verstreken seconden dient als een visueel contragewicht op 9 uur. Perfecte afleesbaarheid in het donker wordt gegarandeerd door witte, lichtgevende coating op de indexen, urenwijzer en minutenwijzer. Bovendien is de 936 bestand tegen druk tot tien bar en is hij ook bestand tegen lage druk. Een horloge voor de speloncoloog bijvoorbeeld die diep onder de aarde niet alleen behoefte heeft aan een horloge dat tijdsbestekken kan meten en door ruimhartig gebruik van lichtgevende masse eenvoudig afleesbaar is, maar ook geen last wil hebben van magnetische velden. Magnetische straling in het binnenste van Moeder Aarde worden afgeweerd door de eerdergenoemde Tegiment-technologie. Door de stalen horlogekast van een zeer harde extra laag te voorzien kan magnetisme niet in het binnenste van de kast kan doordringen. De extra laag s bovendien zeer krasbestendig.

Voor meer informatie: www.sinn.de

Tutima M2 Coastline – de zoutwaterzwemmer

Tutima M2 Coastline

Tutima M2 Coastline

Net als zijn voorgangers (de M2 en de M2 Seven Seas) onderscheidt de Tutima M2 Coastline zich door dezelfde robuustheid en betrouwbaarheid. Als rolmodel diende de militaire chronografen die Tutima in 1984 maakte. Van zijn ruim bemeten behuizing tot de schakelband, de M2 Coastline is volledig gemaakt van puur titanium. Dat metaal staat garant voor een licht gewicht en is tegelijkertijd zeer robuust en duurzaam. Voor het gebruik onder zilte omstandigheden is de 43 mm kast waterdicht gemaakt tot een diepte van 300 meter, veel dieper dan de kustwateren van de Noordzee, maar goed, Tutima neemt liever het zekere voor het onzekere. Dat de drager ook bij flinke golfslag zijn horloge af kan bleven lezen is te danken aan de sportieve, minimalistisch vormgegeven wijzerplaat in elegant grafietgrijs.

Voor meer informatie: https://tutima.com