Special editon: Tag Heuer Carrera Chronograph Mancherster United

Aan de lange reeks van Tag Heuer Carrera special editions is een sportief exemplaar toegevoegd. Het model met de opvallende kleur rood is opgedragen aan Manchester United.

De club die o.a. 20 keer de Premier League won, en bekend staat als The Devils, wordt door officieel tijdwaarnemer Tag Heuer geëerd met een zwart keramische Manufacture Chronograph. Gecombineerd met rood bestaat het horloge uit de sportieve kleuren van de club.

Tag Heuer Carrera CAR2A1J_FC6400 SP HEUER 01 RED DEVIL 2017

De grote, maar gestroomlijnd  45mm kast met zwarte skelet wijzerplaat en het saffier kastdeksel nodigen uit om het mechanisme van de Heuer-01 Manufacture Chronograph in al zijn sportiviteit te bewonderen. Het horloge heeft het clublogo op 9 uur en duidelijke roodaccenten op de uren-, minuten- en chronograaf wijzers. Het  horloge wordt geleverd met een zwarte kroko band met rood stiksel of een rood exemplaar met zwart stiksel.

Tag Heuer Carrera CAR2A1J_FC6416 SP HEUER 01 RED DEVIL 2017 HD

De wijzerplaat is gemaakt van zwart PVD-gecoat staal en is voorzien van een datumvenster op 3.30 uur. Het zwarte keramische bezel heeft een gegraveerde tachymeterschaal. De Carrera wordt aangedreven door het TAG Heuer Manufacture Heuer 01  kaliber. De waterdichtheid is 100 meter.

kastdeksel carrera DOS_CAR2A1J_FC6400 SP HEUER 01 RED DEVIL 2017 HD

De Carrera chronograaf, een design van Jack Heuer, werd voor het eerst geïntroduceerd in 1963. De meest moderne Carrera kwam onder de vleugels van  TAG Heuer CEO Jean-Claude Biver in 2016 tot stand. Een groot voordeel van het jongste ontwerp is dat de horloges een modulaire opbouw hebben. Een techniek waar Hublot in voorging, of zoals Tag Heuer aangeeft: ‘We hebben van Hublot geleerd hoe je een modulaire kast kunt maken.’ Het bezel, de behuizing en lugs zijn relatief eenvoudig aan te passen. Dit maakt het ontwerp zeer geschikt als model voor special editions.