De vliegeniershorloges van Sinn hebben qua techniek en functionaliteit altijd al bij de top gehoord. Dan is het niet minder dan normaal dat het nieuwe Modell 900 Flieger naadloos aansluit bij deze gewoonte. Als toevoeging aan de gerenommeerde serie 900 van Sinn is de 900 Flieger optisch als technisch in een modern jasje gestoken. Het resultaat is een automatisch mechanische chronograaf die voldoet aan de hoogste eisen qua precisie, techniek en esthetiek, een horloge dat (niet alleen) piloten als zeer bruikbaar instrument graag om de pols zullen dragen.

Het horloge is, buiten de drukbestendigheid tot 20 bar of 200 meter diepte, tot op grote vlieghoogte tegen onderdruk beschermd. Het heeft een magneetveldbescherming tot 80.000 A/m en 5 omrekenschalen voor Europese en Amerikaanse eenheden op de nikkelvrije stalen bodem. De 44 mm stalen kast is door de speciale Sinn Tegiment®-Technologie extra gehard en daardoor krasvast. Boven de wijzerplaat zit het saffierglazen en tweezijdig ontspiegelde glaasje dat vanuit elke hoek voor optimaal zicht op de matzwart gegalvaniseerde wijzerplaat zorgt. De wijzers, indexeringen en markeringen ? behalve van de kleine seconde ? zijn voorzien van Superluminova. De wijzer voor de tweede ? 24 uurs ? tijdzone is vernikkeld parelgestraald.


de bodem van de 900 Flieger met 5 omrekenschalenHet Valjoux 7750 GMT uurwerk is, buiten dat het Incablock stootbescherming heeft, niet bepaald standaard met een Nivaflex 1 spiraal in de uit glucydur gemaakte balans, een beryllium platine en een opwindveer uit nivaflex.


Sinn geeft 3 jaar garantie op het horloge dat af fabriek (Sinn verkoopt de horloges ook direct via de eigen website www.sinn.de) ? 2.100,- met lederen band en ? 2.375,- met stalen band moet kosten. Het horloge zal tijdens Baselworld 2009 voor het eerst worden gepresenteerd.