Tijd?voor de één een filosofisch concept, voor de ander een exacte wetenschap. Voor Sinn een symbiose uit beide. In Frankfurt am Main, Duitsland, zien de Sinn horloges het levenslicht. Sinn horloges staan dit jaar voor 50 jaar samensmelting van traditionele horlogemakelij en hedendaagse innovaties. Hun nieuwe dameshorloge met briljanten is daar een zeer mooi voorbeeld van. Zonder poeha maar wel doordrenkt van de alom bekende ?Duitse degelijkheid?, is dit horloge een absoluut vrouwelijk ontwerp dat zich leent tot elke gelegenheid, en dat voor jaren en jaren?

De rechthoekige horlogekast is, in tegenstelling tot de meeste merken, vervaardigd uit gepolijst titanium, dat lichter is dan staal van zelfs de hoogste kwaliteit en zo voor een uiterst draagcomfort zorgt. De lunet bestaat uit 18 karaats witgoud en is bezet met 66 briljanten van de Top Wesselton kwaliteit. In tegenwicht tot dit letterlijk schitterende juweelgehalte is de sobere zwarte wijzerplaat met ?simpelweg? streepjes die de uren weergeven en de datumweergave ter hoogte van de zes. Meer moet dat niet zijn. Uiteraard overkoepelt saffierglas deze wijzerplaat zodat krasjes het zicht op de tijd niet zullen vertroebelen.


Ook onder het schitterende uiterlijk is het één brok duurzaamheid. Sinn horloges worden geproduceerd naar de hoogste technische maatstaven. Zo worden voor waterdichtheid, schokvastheid en anti-magnetisme de strenge DIN normen gehanteerd. Een automatisch uurwerk brengt deze schoonheid tot leven, en 10ATM waterdichtheid zorgt ervoor dat ze zelfs tegen een flinke druppel kan.


Sinn 243TW66SHet Sinn dameshorloge is verkrijgbaar met titanium schakelarmband of leren horlogeband met krokodillenprint. Het relatief eenvoudige, doch doordachte ontwerp maakt van dit horloge een tijdloze passe-partout die zich leent voor elke gelegenheid. Het Sinn-principe: horloges vervaardigen die de dragers begeleiden op hun levenswandel, en hen daarbij zonder enige toegeving zelfs de hoogste kwaliteit garanderen.


Het Sinn dameshorloge met diamanten behoeft blijkbaar zelfs geen zinderende romantische benaming, dit horlogemodel spreekt voor zich. Wil uw juwelier/horlogier het echter makkelijk kunnen terugvinden voor u, is de referentie misschien wel handig: 243 TW66 WG S. Het horloge kost tussen de ?3.950,- en ?4.210,-. Zie voor meer info en nieuws over Sinn Horloge.info/Sinn.


Tekst © voor Horloge.info: Mylène Koppyn