IWC presenteert tijdens de SIHH in Genève een hele reeks nieuwe modellen voor de Portuguese collectie. De Portuguese collectie ? waarvan het eerste horloge in 1939 werd gemaakt ? is misschien wel de meest emblematische IWC collectie überhaupt. Op de website van IWC is vervroegd een overzicht gepubliceerd van de nieuwe modellen, zodat wij u nu al kunnen laten genieten van al het moois:

Portuguese Yacht Club Chronograph (ref. 3902)
De IWC Portuguese Yacht Club Chronograph is de eerste ?Portugieser? met een sportief uiterlijk. De minuten en uren van de (flyback) chronograaffunctie zijn gecombineerd af te lezen via de subwijzerplaat bij 12 uur. Het automatische uurwerk heeft een gangreserve van maar liefst 68 uur. Het horloge meet 45,4 millimeter en komt in 3 uitvoeringen: in staal met een zwarte of verzilverde wijzerplaat en in rood goud met een leisteen-kleur wijzerplaat.


Portuguese Grande Complication (ref. 3774)Portuguese Grande Complication (ref. 3774)
De IWC Grande Complication debuteert in 2010 in de Portuguese kast en is meteen het nieuwe topmodel van de collectie. Door de 45 millimeter grote kast komen de klanken van de minuten repetitie nog beter tot hun recht. Het automatische kaliber 79091 met 45 uur gangreserve verzorgt het horloge ook nog van een eeuwigdurende kalender, maanfase aanduiding en chronograaf functie. Van de Portuguese Grande Complication zullen 50 stuks per jaar worden gemaakt.


Portuguese Tourbillon Mystère Rétrograde (ref. 5044)Portuguese Tourbillon Mystère Rétrograde (ref. 5044)
De ?mysterieuze? tourbillon van de IWC Portuguese Tourbillon Mystère Rétrograde draait eens per minuut rond de eigen as en lijkt haast in de lucht te zweven. De datum, zoals uit het woord Rétrograde in de naam op te maken valt, springt aan het einde van de maand terug naar het begin van de schaal. Als maanden minder dan 31 dagen hebben, kan de datum versneld worden verzet totdat de datumwijzer terugspringt. De gangreserve van 7 dagen van het automatische uurwerk, wordt ook via een wijzer op de wijzerplaat aangegeven. Het 44,2 millimeter brede horloge is er in rood goud met verzilverde wijzerplaat en in platina met rhutenium-zwarte wijzerplaat.


Portuguese Tourbillon Hand-Wound (ref. 5447)Portuguese Tourbillon Hand-Wound (ref. 5447)
Met het door IWC gemaakt uurwerk kaliber 98000, doet de IWC Portuguese Tourbillon Hand-Wound denken aan horloges met de originele ?Jones? kalibers. De cantilever-stijl tourbillon is net zo fascinerend als de driekwarts brug die zichtbaar is door de saffierglazen zichtbodem en de tourbillon brug met gouden medaillon. Het met de hand op te winden horloge met 43,1 millimeter brede 18 karaat roodgouden kast, zal in een oplage van 500 stuks worden gemaakt.


Portuguese Minute Repeater (ref. 5449)Portuguese Minute Repeater (ref. 5449)
De IWC Portuguese Minute Repeater laat de tijd niet alleen aflezen maar laat ook via harmonieuze series akoestische tonen de uren, kwartieren en minuten horen. Het met de hand op te winden kaliber 98950 zakhorloge uurwerk komt op een aantal punten stilistisch overeen met vroege ?Jones? kalibers, zoals de aantrekkelijke afwerking van de nikkel-zilveren platine en brug met vergulde graveringen. Het 44 millimeter brede horloge komt in twee kastversies (in platina en rood goud) en is per versie tot 500 stuks gelimiteerd.


Portuguese Perpetual Calendar (ref. 5021)Portuguese Perpetual Calendar (ref. 5021)
De IWC Portuguese Perpetual Calendar toont de datum, dag, maand en het jaar (in 4 cijfers) en heeft een maanfase-aftel aanduiding die het aantal dagen laat zien tot de volgende volle maan. Het verloop van de maan wordt voor zowel het noordelijke als het zuidelijke halfrond vertoond. Bij de witgouden uitvoering verschijnt een rhodium maan tegen een diep donkerblauwe achtergrond, bij de roodgouden uitvoering verwarmt een goudkleurige maan de aantrekkelijke zwart wijzerplaat. Het horloge heeft een automatisch uurwerk ? waarvan de gangreserve op de wijzerplaat af te lezen is ? en meet 44,2 millimeter.


Portuguese Hand-Wound (ref. 5454)Portuguese Hand-Wound (ref. 5454)
Net als de allereerste Portuguese uit 1939, heeft de IWC Portuguese Hand-Wound een glaasje met gebogen rand en een met de hand op te winden zakhorloge uurwerk, in dit geval het door IWC gemaakt kaliber 98295 uurwerk met een gangreserve van 46 uur. Andere karakteristieke uiterlijkheden zijn de als treinrails weergegeven indexeringen, ?feuille? wijzers en opgelegde Arabische cijfers. Nog een opvallend (klein) detail, is de rode kleur van de ?60? van de cijfers van de kleine seconde. Het horloge heeft een stalen kast die 44 millimeter breed is en komt met zwarte of verzilverde wijzerplaat.


Er zijn ook nieuwe kleurvarianten (zowel qua kast als wijzerplaat) van de Portuguese Automatic en Portuguese Chronograph. U kunt al het nieuws (met meer foto?s) nalezen op de website van IWC.