Met nog enkele dagen tot het begin van de SIHH (18 tot en met 22 januari in Genève) komt de spanning er al aardig in. Wat gaan de 19 merken die zich tijdens deze exclusieve horlogebeurs presenteren voor bijzonder nieuws brengen? Sommige merken hebben al enkele nieuwtjes ?gelekt?, Jaeger-LeCoultre zal haar presentatie tijdens de SIHH live via het internet uitzenden en A. Lange & Söhne zal vanaf maandag gaan Twitteren.

Eerder publiceerde Horloge.info al het nieuws dat A. Lange & Söhne de LANGE 1 Daymatic ? de langverwachte automatische uitvoering van het paradepaardje LANGE 1 ? tijdens de SIHH zal presenteren. Maar er zal nog veel meer nieuws zijn en het merk uit het Duitse stadje Glashütte zal dit nieuws via een maandag te activeren Twitter-account zelf gaan publiceren! Wij gaan er van uit dat het adres van dit account www.twitter.com/alangesoehne zal zijn, als u Twitteraar en Lange & Söhne fan bent kunt u alvast ?follower? worden.


Jaeger-LeCoultre gaat nog een stapje verder. De ?Grande Maison?uit de Vallée de Joux zal de presentatie van haar nieuws (waarover maandagochtend al het eerste bericht op Horloge.info zal staan) via een live Webcast vanaf de SIHH uitzenden. De internetuitzending begint op 16:15 en zal ongeveer 30 minuten duren. Het gepresenteerde zal een collectie van maar liefst 15 modellen zijn, die deels al eerder op Horloge.info te zien waren, maar waar ook zeer fraaie nieuwtjes tussen zullen zitten. Om de Webcast (gevolgd door een Q&A) te kunnen bijwonen moet u zich van tevoren registreren. Het aantal ?plaatsen? is beperkt, dus wees er snel bij!


Jaeger-LeCoultre maakt trouwens goed gebruik van de ?nieuwe media?. Er is ook al een filmpje op Youtube te zien, waar op de achtergrond af en toe een horloge voorbij komt dat nog gepresenteerd moet worden. Een sneak-preview dus:Radiomir P.999 42 mm Pink Gold (PAM00336)Panerai presenteert tijdens de SIHH een hele rits spectaculaire nieuwe modellen. Hoe die er uit gaan zien ? en waartoe de nieuwe horloges technisch in staat zullen zijn ? zal maandag openbaar worden gemaakt, maar één nieuw model is wel al voor publicatie vrijgegeven: de Radiomir P.999 42 mm Pink Gold (PAM00336). Het beroemde design van het Radiomir model heeft in deze roségouden uitvoering het nieuwe kaliber Panerai P.999 in zich. Het uurwerk is geheel in-huis ontworpen en geproduceerd in de manufactuur van Panerai in Neuchâtel. Het uurwerk heeft een zwanenhals fijnregulering ? waardoor het micrometrisch exact is af te stellen ? en een gangreserve van 60 uur. Daarnaast is elk afzonderlijk uurwerk van een eigen unieke (oplage-) nummering voorzien (de ?millesimatie?). Het voor Panerai  relatief kleine model (42 millimeter) wordt in een oplage van slechts 500 stuks geproduceerd en heeft een advies verkoopprijs van ? 11.400,-.


Vacheron Constantin Historique Ultra-fine 1955Vacheron Constantin was er voor dit jaar al vroeg bij met de pre-SIHH release van de Vacheron Constantin Historique Ultra-fine 1955 (zie Horloge.info). In dit ultra platte horloge huist een technische heruitgave van het platste uurwerk ooit gemaakt, het beroemde kaliber 1003 uit 1955. De technische update heeft geen gevolgen gehad voor de afmetingen van het uurwerk: 1,64 millimeter hoog met een diameter van 21,1 millimeter. Het uurwerk huist in een ronde kast van 4N 18 karaat rosé goud met een diameter van 36 millimeter. De vormgeving van deze kast is geïnspireerd op één van de drie originele modellen uit 1955 (referentie 4961), die het originele kaliber 1003 in zich droeg.


De komende week verwachten we nog veel meer van Vacheron Constantin te horen, als ook van de overige merken die op de SIHH aanwezig zullen zijn: Alfred Dunhill, Audemars Piguet, Baume & Mercier, Cartier, JeanRichard, Girard Perregaux, Greubel Forsey, IWC, Montblanc, Parmigiani Fleurier, Piaget, Ralph Lauren Watch & Jewelry Co, Richard Mille, Roger Dubuis, en Van Cleef & Arpels.


Horloge.info zal al het horlogenieuws voor u op de voet volgen en het zo snel mogelijk (in het Nederlands) voor u publiceren. Voeg Horloge.info daarom toe aan uw favorieten en volg ons via Twitter!