Horlogemaker Edox en supercar bouwer Koenigsegg zijn een samenwerking aangegaan. Het doel van deze samenwerking is om kennis uit te wisselen over het ontwerpen en produceren van de wijzerplaten van zeer nauwkeurige meetinstrumenten. Edox zal zijn ervaring van meer dan 120 jaar aanwenden voor de styling van de snelheidsmeters en de toerentellers van de Zweedse autobouwer.

Het hoogtepunt van deze dynamische samenwerking heeft geleid tot een limited-edition chronograaf die tot in de kleinste details is uitgewerkt. Deze ?Edox – Koenigsegg? verschijnt in een zeer exclusieve oplage van 30 exemplaren, plus 10 speciale, met diamanten ingelegde uitvoeringen. De mechanische chronograaf heeft een grote datumweergave en een officieel gecertificeerd chronometer uurwerk (gebaseerd op de ETA 2892 A2 met Dubois Dépraz opbouw).


De nieuwe Edox – Koenigsegg kreeg vorm na zeer uitvoerig esthetisch en technisch onderzoek. In het bijzonder het ontwerp van de kast, met scharnierende ?vouwdeuren?, is revolutionair. Gesloten zorgen de deuren voor bescherming van de kroon en drukkers van de chronograaf. Elke kast en elke wijzerplaat in deze serie wordt met de hand gemaakt.


Koenigsegg CCXDe bron van inspiratie voor het horloge is de nieuwe Koenigsegg CCX, ook wel ?The Beauty in the Beast? genoemd. Een auto die accelereert naar 100 kilometer per uur in een duizelingwekkende 3,2 seconden en een topsnelheid heeft van 400 kilometer per uur: het wereldrecord voor een straatauto.


De Edox-Koenigsegg Limited Edition kost circa ? 30.000,-.