Ronkende feestdagen mogen dan achter de rug zijn en de sneeuw weer verdwenen, de winter heeft zich toch echt nog maar net aangekondigd. Nieuwe uitdagingen lonken in het nieuwe jaar en niets uitdagender dan een winterse uitstap naar de lichtstad: Parijs. Geen tijd om te gaan? Tijd met een Parijs? gevoel is echter voorhanden ? of beter gezegd, rond de pols ? met de nieuwe Haute Couture dameshorloges van Saint Honoré. Haute couture?men denkt Parijs. Saint Honoré?men denkt Parijs. Bekijk de horloges, nee, drààg de Saint Honoré horloges, en je voèlt Parijs?

De Haute Couture horlogecollectie incarneert een heerlijke droom. Trouw aan de grote Parijse couturiers, creëerde Saint Honoré exceptionele tijdmechanismen die het hart van elke vrouw ongetwijfeld wat sneller zal doen slaan. Aanvullend is de hommage aan één van de meest existentiële ?savoir-fairs? in de traditionele horlogemakelij: de zetting van diamanten. En eigen aan haute couture is maatwerk. Met het beeld van prestigieuze avondjurken en mantelpakjes voor ogen, vervaardigt Saint Honoré elk horloge op maat van de klant. Iedere opdracht wordt individueel behandeld en handelingen als diamantzetting omvatten tot 250 diamanten van samen zo?n 2 karaat.


Saint Honoré Orsay Haute Couture - klik aan voor een grote afbeeldingOf het nu het horlogemodel Haussman (foto boven) of Orsay is, de Haute Couture collectie van Saint Honoré is een onweerstaanbare samensmelting van elegantie, verfijning en prestige. Chique met twist en dankzij het monogram dat op Tourbillon-achtige wijze beweegt vindt de Orsay-reeks haar inspiratie rechtstreeks uit de Tourbillon 1885 Collection gelanceerd in 2005. Orsay weerspiegelt opvallend het retro-gevoel, Haussman oogt hedendaags en stoer. Maar in feite knipogen beide naar de stalen structuur van de Eifeltoren. Beide ademen hun bakermat Parijs met hun speelsheid in uitvoering en oog voor detail. Beide verkrijgbaar in legio uitvoeringen en met horlogebandjes in vele kleuren, alle vervaardigd uit echt krokodillenleer.


Modehuizen, culinaire paleizen… Parijs is immer iedereen net een stapje voor. Laat dat ongetwijfeld ook gelden voor de dameshorloges van Saint Honoré, en de tijd?die geven ze correct maar vooral flamboyant weer dankzij een Zwitsers quartz uurwerk gevat in Frans design. Voor verkoopinformatie kunt u contact opnemen met importeur Superwatch via www.superwatch.nl. Voor meer informatie over Saint Honoré kijkt u op www.saint-honore-paris.com.


Tekst © Mylène Koppyn voor Horloge.info