Blancpain is er op gebrand om de glorieuze geschiedenis van het eerste moderne duikhorloge (1953) te vereeuwigen, de manufaktuur uit het Zwitserse le Brassus, heeft een gloednieuwe Fifty Fathoms Automatique onthuld doordrenkt met de elegantie waarop het merk patent lijkt te hebben. In treffend contrast met de zwarte voorganger toont het nieuwe horloge de sportieve kanten in het vlekkeloze witte uiterlijk, waarbij de traditionele uitstraling gemixt wordt met pure, zachte lijnen.

De witte, eenzijdig draaiende lunet, vormgegeven in krasvrij wit saffier, voorkomt dat de duiktijd per ongeluk overschreden zou kunnen worden terwijl de iets verhoogde positionering mogelijke schokken beperkt. De 45 mm brede stalen kast is voorzien van kroonbeschermers om essentiële onderdelen te verstevigen. Tegen de witte achtergrond van de plaat en lunet zijn de groen fluoriserende eigenschappen van de markeringen op de lunet en indexen en in de wijzers alleen zichtbaar in het donker.
De nieuwe Fifty Fathoms Automatique is voorzien van het eigen automatische Blancpain kaliber 1315 met een glucydur balans en 5 dagen gangreserve dat door de saffier glazen achterdeksel haar schoonheid en de complexiteit van haar 222 onderdelen toont, zonder de waterdichtheid van 300 meter aan te tasten. Aan het horloge zit een door Blancpain zelf ontwikkeld waterafstotend bandje, gemaakt van wit zeildoek met rubberen omlijning.


Voor Fifty Fathoms liefhebbers zullen er binnenkort nog meer verassingen worden onthuld, in het komende seizoen zullen er meer kleurvarianten gepresenteerd worden.