Elegantie en raffinement ontmoeten elkaar op bijzonder wijze in de Prominente Convertible voor dames. Geïnspireerd door een andere kijk op de tijd, speelt het nieuwe vrouwenmodel uit het huis Cuervo y Sobrinos met de lichtheid van het bestaan, de zachte kleurnuances van tabak en een indrukwekkende architectonische vormgeving van de kast. Gemaakt uit 4N 18 karaat rood goud, omvat de Prominente Convertible liefdevol de pols van de draagster.

Bij een blik in de met briljant geslepen diamanten bezette kast lijkt het uurwerk vrij van zwaartekracht in het midden van het horloge te zweven, alleen op de plek gehouden door de uitgesneden Arabische cijfers 12 en 6. Ook deze zijn bezet met briljanten en volgen de vloeiende lijn van de kast welke de aantrekkelijke elegantie van de gloriedagen van Havana doen herleven. Het licht gewelfde saffierglas en de transparante licht convexe bodem zijn perfect gevormd en in harmonie met de vorm van de pols.

In de kast huist een automatisch uurwerk, waarvan de fillegraine versiering door de glazen bodem te bewonderen is en als bijzonder kenmerk versiert het indigoblauwe logo van Cuervo y Sobrinos de rotor. De waterdichtheid van het horloge is tot 3 atm gegarandeerd. Aan het horloge zit een slangenlederen band met vouwsluiting.

Het horloge is vanaf april 2008 verkrijgbaar bij geselecteerde verkooppunten en moet tussen de CHF 9.500,- en CHF 16.900,- kosten.