Antiquorum?s zomer veiling in New York is volgens het veilinghuis extreem goed verlopen. Tijdens de veiling werden een aantal memorabilia van beroemdheden aangeboden die deels zeer goed verkochten. Andere gingen voor een matig bedrag of zelfs helemaal niet.

De veiling (zie aankondiging Horloge.info) bracht in totaal $ 5.706.324,- op (inclusief 20% opgeld). 81% van de 416 lots werden verkocht tegen een waarde van 122% van de verwachte opbrengst. Biedingen vonden plaats in de zaal, via de telefoon en op commissie maar ook via internet: 478 bieders volgde de veiling online en brachten een bod uit.
 
De horloges van Steve McQueen zorgde voor een verhitte biedoorlog. Na enkele minuten heftige competitie ging de Rolex Submariner ref. 5512 van de ?King of Cool? voor $ 234.000,-. Twintig keer over de kop volgens de schatting en een wereldrecord voor dat type Submariner.


Steve McQueen's Heuer MonacoOok de Heuer Monaco die door McQueen gedragen werd tijdens de opnames van de film?Le Mans? ging weg voor een nooit eerder voor een Heuer Monaco betaald bedrag (dus een wereldrecord) van $87.600,-. Dat de schatting van het veilinghuis ($ 10.000,- tot $ 20.000,-) niet realistisch bleek, was geen echte verassing. Er gaat overigens een gerucht dat Brad Pitt verantwoordelijk is voor de hoge prijzen van de McQueen lots. De acteur, die vorige week het halve atelier van de Nederlandse kunstenaar Joep van Lieshout leeg kocht, is een groot bewonderaar van Steve McQueen en verzamelaar van zijn memorabilia.


De horloges van andere beroemdheden, die ook in het eerdere artikel op Horloge.info waren aangekondigd, verkochten niet zo goed of zelfs helemaal niet. De 14 karaat gouden Movado van voormalig Amerikaans president Franklin Delano Roosevelt  (die een geschatte waarde had van $ 50.000,- tot $ 60.000,-) werd niet verkocht. De horloges die Frank Sinatra schonk, een Cartier aan Sammy Davis Jr. en een Gruen aan Al Silvani, gingen voor respectievelijk $ 12.600,- (geschat $ 10.000 tot 20.000,-) en $ 6.000,- (geschat $ 10.000 tot 15.000,-).


Voor de overige resultaten van ?gewone? horloges ? Patek Philippe en Rolex deden het redelijk ? verwijzen wij u door naar de website van Antiquorum. De volgende horlogeveiling van Antiquorum is op 27 juni in Hong Kong. Alle genoemde schattingen zijn exclusief opgeld, de behaalde resultaten zijn de hamerprijs plus 20% opgeld.