Rolex is al jaren vooral bezig met het steeds verder vervolmaken van modellen die al decennia lang het belangrijkste zijn voor het Zwitserse horlogemerk. Vandaar dat het nieuws, dat Rolex slechts één keer per jaar (tijdens sieraden- en horlogebeurs Baselworld*) naar buiten brengt, niet vaak buitengewoon opvalt. En dat is precies de bedoeling; het merk kijkt vooral naar zichzelf en bouwt hierdoor een bijzonder hechte band op met haar liefhebbers.

Rolex nieuwe Explorer II, die vorig jaar tijdens Baselworld werd gepresenteerd, is hét horloge van het merk voor avonturiers. Het model is sinds de lancering in 1971 dan ook op menig expeditie mee geweest en heeft daar zijn waarde als betrouwbare tijdmeter bewezen. De nieuwe variant is met 42 millimeter wat groter dan eerdere modellen, en heeft het door Rolex zelf ontwikkelde en gemaakte (manufactuur) kaliber 3187 in zich. Dit nieuwe uurwerk is voorzien is van het Paraflex schok absorptie systeem en een balansveer gemaakt van Parachrom: een eveneens door Rolex zelf ontwikkelde legering, die niet vatbaar is voor magnetisme en tot tien keer meer bestand is tegen schokken.


Rolex Explorer II


De GMT wijzer (bedoeld als tweede 24 uurs tijdzone aanduiding), met de karakteristieke pijlvorm en oranje kleur, is direct geïnspireerd op het model uit 1971. Als extra ?knikje? naar de originele Explorer II heeft de uitvoering met de zwarte wijzerplaat het ?fantoom effect?, waarbij de zwart omrande wijzers lijken te zweven over de wijzerplaat. De Rolex Explorer II kost ? 6.080,-.


Kijk voor meer nieuws en informatie over Rolex op Horloge.info/Rolex en bezoek Rolex.com.


*Baselworld : de grootste horloge- en sieradenbeurs ter wereld op 160.000 m2 beursvloer, van 8 tot en met 15 maart 2012 in Basel. Tijdens deze beurs presenteren de meeste horlogemerken hun nieuws voor dit jaar.